Žuvienė su kukuliukais

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Žuvis, 1 vnt.
  • Bulvės, 2 vnt.
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Morka, 1 vnt.
  • Druska
  • Žuvies filė, 200 gr.
  • Duona, 1 riek.
  • Grietinėlė, 50 ml
  • Kiaušinis, 1 vnt.
  • Malti juodieji pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Žuvį nuvalykite, išdarinėkite, nuplaukite ir supjaustykite gabaliukais, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir užvirinkite.

  2. Bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite, morką nuskuskite, svogūną nulupkite. Nuplautas daržoves sudėkite į puodą su žuvies sultiniu, pagal skonį įberkite druskos, virkite, kol išvirs bulvės. Svogūną ir morką išgriebkite, galite išmesti.

  3. Paruoškite kukuliukus. Filė nuplaukite ir sumalkite, duoną išmirkinkite vandenyje ir nuspauskite. Dubenėlyje sumaišykite žuvies filė, duoną, kiaušinį, grietinėlę, pabarstykite druska ir pipirais.

  4. Suformuokite iš gautos masės nedidelius kukuliukus, sudėkite į puodą su verdančia žuvimi ir virkite 5 minutes, nukaiskite ir patiekite.

Receptą atsiuntė: Virga

Komentarai (1)

laima 2015-02-10 17:19
Geras patekalas