Šokoladinis pyragas su persikais

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
10
Ingredientai:
  • Miltai, 320 gr.
  • Sviestas, 200 gr.
  • Šiltas vanduo, 3 v.š.
  • Cukrus, 7 v.š.
  • Kiaušiniai, 3 vnt.
  • Druska, 1 žiups.
  • Šokoladas, 100 gr.
  • Kepimo milteliai, 1 a.š.
  • Konservuoti persikai, 800 gr.
  • Vanilės ekstraktas
Gaminimo instrukcija:
  1. 100 g sviesto supjaustykite gabaliukais, sumaišykite su 1 kiaušiniu, 200 g persijotų miltų, 2 šaukštais cukraus, vandeniu, druska. Palaikykite pusvalandį šaldytuve.

  2. Karšto vandens vonelėje ištirpinkite likusį sviestą ir šokoladą, suberkite 5 šaukštus cukraus, išmaišykite ir atvėsinkite.

  3. Tešlą iškočiokite, išklokite ja kepimo formą ir padarykite 4-5 cm aukščio kraštelius.

  4. Sumaišykite likusius miltus, kepimo miltelius, kiaušinius, kelis lašus vanilės ekstrakto, sudėkite viską į šokoladinę masę ir permaišykite.

  5. Suverkite ant pyrago pagrindo, ant viršaus išdėliokite persikus.

  6. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 35-45 minutes.

  7. Prieš patiekiant galima pabarstyti cukraus pudra.

Receptą atsiuntė: Vaiva

Komentarai (1)

alina ki 2019-06-16 20:48
kepiau 20cm skersmens formoje, nepavyko iskocioti, kad krasteliai butu 4-5 cm aukscio :) palikau vos apie pora cm (sokolado mases isega buvo ideali uzpildyti pagrindui). I sokoladine mase dejau papildomai siek tiek vandens, nes gaminant tiksliai pagal recepta, gavosi kiek tirstoka, bet tikriausiai priklauso nuo naudotu miltu.