Pyragėliai su varške

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
10
Ingredientai:
  • Miltai tešlai, 1 kg
  • Grietinė tešlai, 1 kg
  • Soda, 1,5 a.š.
  • Varškė, 1 kg
  • Kiaušiniai, 6 vnt.
  • Grietinė įdarui, 1,5 stikl.
  • Miltai įdarui, 2,5 v.š.
  • Cukrus, 1 stikl.
  • Sviestas, 250 gr.
  • Druska, 1 a.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Atšildykite sviestą kambario temperatūroje, 8-10 minučių maišykite su grietine, nugesinta soda, supilkite miltus tešlai ir vandenyje ištirpintą druską, gerai išminkykite. Tešla turi būti vientisa.

  2. Įdarui sutrinkite varškę, sudėkite kiaušinius, cukrų ir miltus, gerai išmaišykite.

  3. Tešlą padalinkite į rutuliukus maždaug po 60 gramų, pakočiokite, padarykite paplotėlius, dėkite įdarą, palikdami po 5-7 mm tešlos iš kraštų. Juos gražiai užlankstykite.

  4. Aptepkite viršų grietine ir kepkite vidutinio karštumo okaitėje, kol iškeps tešla.

  5. Pastaba: geriau, kad naudotumėte ruginius miltus arba maišytumėte juos su kvietiniais.

Receptą atsiuntė: Lina

Komentarai (1)

ona 2012-11-24 16:52
kaip vientisa mase galima iskocioti i rutuliukus, nesupratau!!!!!!