Humusas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
5
Ingredientai:
  • avinžirnių, 200 gr.
  • tahini (sezamų sėklų) pastos, 2 v.š.
  • Citrinos sulčių, 0,5 vnt.
  • alyvuogių aliejaus, 3 v.š.
  • maltų kmynų, 1,5 a.š.
  • druskos, pipirų
Gaminimo instrukcija:
  1. Avinžirnius prieš parą užmerkite. Tuomet išvirkite kartu su gabaliuku bulvės ar pomidoro, pastarieji padeda suvirti avinžirnių odeliai. Vandenį, kuriame virė avinžirniai pasilikite.

  2. Visus ingredientus sumeskiskite į maisto smulkintuvą ir malkite, jeigu sunkiai malasi arba masė gaunasi labai tiršta, tai įpilkite truputį vandens, kuriame virė avinžirniai. Palaukite apie 30 minučių, kol pasiskirstys skoniai ir valgykite.

  3. Humusą skanu tepti ant duonos, skrebučių, trapučių. Į jį galima mirkyti morkų, paprikų, agurkų ar salierų juosteles.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (1)

Gintarė 2014-08-28 14:07
Netikęs receptas: būtina dėti česnako (ir nemažai), taip pat reikia ne kmynų(!), o kumino. Tahini dėti nebūtina. Šiaip humusas yra super patiekalas :)