Baklažanų ir pomidorų užkandis su sūriu

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Balkažanai, 600 gr.
  • Pomidorai, 5 vnt.
  • Česnakas, 5 skilt.
  • Sūris, 200 gr.
  • Smulkintos petražolės, 3 v.š.
  • Aliejus, 3 v.š.
  • druska, pipirai, 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Baklažanus supjaustykite 5-6 mm plonumo riekėmis. Jas iš abiejų pusių pabarstykite druska ir palikite pastovėti, kol išsiskirs sultys. Nuplaukite, palikite truputį apdžiūti.

  2. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Patepkite aliejumi. Vienu sluoksniu sudėliokite baklažanus.

  3. Česnakus labai smulkiai sukapokite arba perspauskite spaustuku, užpilkite verdančiu vandeniu, išmaišykite. Šiuo česnakiniu vandeniu aptepkite išdėliotas baklažanų riekeles.

  4. Sūrį sutarkuokite ir juo apiberkite baklažanus. Pabarstykite pipirais.

  5. Pomidorus supjaustykite vos plonesnėmis riekelėmis, nei baklažanus. Sudėkite ant sūriu apibertų baklažanų. Pabarstykite trupučiu druskos, pipirais.

  6. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje, 25 min.

  7. Užkandį apibarstykite smulkintais žalumynais.

  8. Šis užkandis skanus tiek šiltas, tiek šaltas.

Receptą atsiuntė: Lina

Komentarai (2)

Livija 2019-02-02 11:45
Skanu
Aida 2017-10-02 21:23
Tikrai labai skanu, su juodos duonos riekele. Teko skanauti pas teta.☺