Akistata su krūties vėžiu padėjo atrasti laimę (interviu)

Akistata su krūties vėžiu padėjo atrasti laimę (interviu)

Krūties vėžys kasmet nusineša daugybę gyvybių. Ši klastinga liga yra dažniausia moterų mirčių nuo vėžio formų priežastis, bet kuo anksčiau liga diagnozuojama, tuo didesnė tikimybė pasveikti.
 
Nuo krūties vėžio nėra apsaugota nė viena dailiosios lyties atstovė. Tai patvirtina ir prieš porą mėnesių 40 gimtadienį atšventusios ir „Pink Run su BENU“ bėgimui besiruošiančios Aksanos istorija. Su moterimi kalbėjomės apie netikėtą ligą, juodžiausius laikus, artimųjų pagalbą ir tai, kad galiausiai viskas būna gerai.
 
Ligą Jums diagnozavo dar prieš 38 gimtadienį, kaip ją pastebėjote?
 
Visai netikėtai besimaudydama duše aptikau mažą guzelį. Tikrai nesitikėjau, kad galiu sirgti šia liga ir niekada nesitikrinau. Ranka užkliuvo netyčia. Nieko nelaukusi kreipiausi pas gydytojus. Nuo pat pirmojo tyrimo visi gydytojai buvo nešnekūs ir tik murmėdavo, kad kažkas negerai ir vis užrašydavo į kitus tyrimus. Galiausiai po biopsijos buvo diagnozuotas 2 stadijos agresyvios formos krūties vėžys. Nieko nelaukiant, nuo guzelio aptikimo praėjus vos keliems mėnesiams, mane užrašė operacijai. Ji turėjo vykti per mano gimtadienį, bet dėl gimtadienio nukėlę dienai po jo.
 
Ar tikrai niekada nemanėte, kad galite susirgti šia liga?
 
Tikrai ne. Gyvenau sveikai, aktyviai. Neturėjau žalingų įpročių. Nerūkiau, nepiktnaudžiavau alkoholiu. Nors ir tėčio sesuo sirgo šia liga, bet nesitikėjau, kad ji gali persiduoti man. Mano visa šeima sportiška. Vyras žaidė futbolą, vaikai karate ir dziudo varžybose yra tapę ir Lietuvos čempionais ar dalyvavę tarptautinėse varžybose. Įtariu, kad ligą paskatinti galėjo B grupės vitaminai. Kuriuos dėl blogos savijautos dar prieš atrandant guzelį man liepė vartoti gydytojai. Kaip žinia, B grupės vitaminai skatina ląstelių atsinaujinimą, o tarp jų ir vėžinių ląstelių plitimą.

2 psl. »

Komentarai