Su mieguistumu ir nuovargiu kiekvienas kovojame savaip. Dažniausiai tokiais atvejais griebiamės kavos ir stiprios žaliosios arbatos, tačiau daug energijos suteikia ir kiti produktai, pavyzdžiui...
Rudens gėrybės pasižymi ypatinga spalvų ir skonių įvairove – nenuostabu, kad šaldytuvas šiuo metų laiku pilnas daržovių, vaisių, uogų ir grybų. Tai – tikras vitaminų ir mikroelementų lobynas, galintis palaikyti jūsų imunitetą ir padedantis išvengti šaltojo sezono ligų.
Norite numesti nereikalingo svorio, išvalyti žarnyną ir pagerinti virškinamojo trakto veiklą? Išbandykite šį receptą!
Prieš keletą metų bene visas gyvenimo sritis užvaldžius ekologiškoms idėjoms, netruko atsirasti kritikų, privertusių suabejoti ekologiškų produktų nauda sveikatai. Pasak sveikos mitybos specialistės Vaidos Kurpienės, pasaulyje vis stiprėjantis ekologiškas ir natūralesnio maisto judėjimas sveikintinas, kadangi daro teigiamą įtaką žmogaus sveikata...
Riebus maistas, vis dar mėgstamas lietuvių virtuvėje, sukelia širdies ligas, nuo kurių kasdien miršta daugiausia šalies gyventojų. Neseniai mokslininkai prabilo ir apie kiaulienos tiesioginį ryšį su didėjančia rizika susirgti vėžiu. Kaip alternatyva šiems produktams, lietuviams jau siūlomi netoli Kauno auginami šiltavandeniai šamai.
Taisyklinga mityba – tai ne tik maitinimasis sveikatai naudingais produktais. Juk ne ką mažiau svarbu ir tai, kaip ir su kuo juos deriname.
Šiais laikais dietų – devynios galybės. Dieta pagal kraujo grupę – viena iš populiaresnių ir keliančių daugiau klausimų: ar ji iš tiesų veiksminga? O gal tik dar vienas pramanas?
Visi žino, kad česnakus valgyti sveika (ypač – šaltuoju metų laiku). Deja, lupti juos gali būti nelabai malonu, nes specifinis kvapas ant odos išlieka gana ilgai. Dalinamės labai paprastu ir smagiu būdu, palengvinsiančių šią procedūrą!
Pasirodo, kad kiviai – ne tik labai skanus, bet ir itin naudingas produktas. Naujausi tyrimai rodo, kad šie vaisiai gali ženkliai pailginti gyvenimo trukmę.
Žirniai – vienas iš seniausiai žinomų augalų. Daugelį šimtmečių jie gelbėjo nuo bado visos planetos gyventojus: juos valgė Kinijoje ir Himalajuose, Amerikoje ir Europoje. Senovės išminčiai žinojo ir gydomąsias žirnių savybes.
Sunku rasti žmonių, nieko negirdėjusių apie obuolių acto naudą: vieni juo tiesiog užpila salotas, nes taip – sveika ir skanu, kiti – maišo su vandeniu ir įtrina kūną, kad nukristų temperatūra, dar kiti naudoja jį kompresams, kuriuos deda ant vabzdžių įkąstų vietų... Ir tai dar tikrai ne viskas.
Sulčių dieta – populiarus pasirinkimas tarp tų, kurie nori numesti svorio. Ką apie ją reikia žinoti?
Japonų virtuvė žavi pasaulį ne tik skonių, bet ir... spalvų bei formų įvairove. Gražiai apiforminti patiekalai virsta tikrais meno kūriniais, kuriuos kartais netgi gaila valgyti. Dalinamės keliais išties žaviais pavyzdžiais. Gal ką nors iš šių idėjų praktikoje pritaikysite ir jūs?
Ar žinojote, kad džiovinti abrikosai naudingesni už šviežius? Esmė paprasta – juose beveik nelieka vandens, tad vitaminų ir mineralinių medžiagų koncentracija yra didesnė!
„Gera mityba“ – tai ne tik sotus, bet ir energijos suteikiantis maistas, gerinantis mūsų gyvenimo kokybę. Jeigu tai, ką valgote, neprideda jums jėgų, vadinasi, renkatės netinkamus produktus.
Manote, kad laimės negalima pačiupinėti ir įsidėti į lėkštutę? Klystate! Juk kai kurie produktai yra natūralūs antidepresantai, stimuliuojantys vadinamųjų „laimės hormonų“ gamybą. Jeigu norite ne tik skaniai pavalgyti, bet ir jaustis laimingesni, įtraukite į savo racioną daugiau šių produktų!
Jei maisto produktai būtų superherojai, šis 20-tukas nugalėtų visus. Juose daug vitaminų ir mineralinių medžiagų, jie padeda mums jaustis geriau, išvengti daugelio ligų ir gyventi ilgiau.
Ekspertų teigimu, potraukis vienam ar kitam maisto produktui išduoda, ko trūksta mūsų organizmui. Tai padeda diagnozuoti įvairius sveikatos sutrikimus.
Daugumos dietologų teigimu, naudingiausia pusryčiams valgyti košę (avižinę ar ryžių), sausus pusryčius su pienu ar jogurtu, virtus kiaušinius, sumuštinius su sūriu, vaisius, gerti šviežiai spaustas sultis ar žaliąją arbatą. Štai kaip galėtų atrodyti jūsų rytinis meniu.
Kokybę rodo gaminio rūšis. Pagal mėsos gaminių kokybę reglamentuojančius standartus mėsos gaminiai yra skirstomi į šis rūšis: aukščiausią, pirmąją ir antrąją. Ją lemia mėsos žaliavos kokybė ir jos mitybinė vertė.
Knarkimo problemos nekankina kosmonautų. Nesvarumo būsenoje išnyksta ne tik ši, bet ir kitos su miegu susijusios problemos.