Pasaulinis senėjimas (angl. global ageing) įgauna vis didesnį pagreitį. Jungtinių Tautų Ekonomikos ir socialinių reikalų departamento duomenimis, 1980 metais pasaulyje gyveno 378 milijonai asmenų, kurių amžius siekė 60 ir daugiau metų.
Tai puikus ir lengvai paruošiamas patiekalas. Mėgstantieji mėsą gali įdėti ir faršo.
Vištienos filė gausis minkšta iš vidaus ir traški iš išorės.
Jei nemėgstate svogūno ar porų, šių ingridientų į pyragėlius galite ir nedėti. Varškės sūrį galite pakeisti grūdėta varške.
Tai paprasti, tačiau labai skanūs ir aromatingi sausainiai. Riešutus galite rinktis pagal savo skonį. Tinka visi.
Jei norite ne tik sočiai pavalgyti, bet ir pasmaližiauti, siūlome pasigaminti blynelius su grietinėlė.
Ar žinojote, kad garsusis gydytojas Hipokratas teigė, jog riešutai padeda išgydyti skrandžio, kepenų ir inkstų ligas? Taigi šį kartą siūlome išmėginti graikinių riešutų užtepėlę.
Pyragas labai paprastai ir greitai paruošiamas, taigi puikiai tiks ir tiems, kurie virtuvėje praleidžia nedaug laiko.
Tai labai skanus ir aromatingas patiekalas. Iš nurodyto produktų kiekio pagaminsite 6-8 porcijas.
Šį keksą reikės palaikyti šaldytuve 3-4 valandas, todėl jei laukiate svečių, “paskutinei minutei” šis receptukas tikrai netiks.
Ar esate ragavę sausainių, pagamintų iš morkų? Jei ne, tuomet siūlome būtinai išbandyti.
Šiame recepte naudosime jau paruoštas šaldytas jūrų gėrybes (midijas, krevetes, kalmarus, aštuonkojus). Jas tereiks atšildyti ir nupilti visą skystį.
Saldumynai be jokios abejonės gali pataisyti net ir pačią prasčiausią nuotaiką. Taigi, jei kada pajausite, jog optimizmas išgaravo - pasigaminkite ką nors skanaus, pavyzdžiui, pyragėlius su varškės sūriu ir vaisiais.
Tai purus ir vanilinį aromatą skleidžiantis pyragas. Iš nurodyto produktų kiekio pavyks pagaminti 8-10 porcijų pyragą.
Įdaryti krabų lazdeles galima skirtingais įdarais, tačiau šį kartą pasiūlysime du skirtingus variantus.
Ar dažnai tenka valgyti sausainius, kurie būtų pagaminti be miltų? Mes jums paruošėme kaip tik tokį receptuką.
Šiam patiekalui labiausiai tinka šviežiai pagaminti makaronai, tačiau jei tokių namuose neturite, tiks ir įprasti.
Baklažanai - puikus pasirinkimas užkandžiui, nes įdaryti juos galima pačiais įvairiausiais produktais. Skanu ir su daržovėmis, ir su mėsa ar sūriu. Iš pateikto produktų kiekio turėtų gautis apie 15 suktinukų.
Nors šašlykus esame įpratę gaminti gamtoje, vis dėl to jais pasimėgauti galima ir namuose. Dėka padažo ir ananasų, mėsytė gausis itin minkšta.
Balandėliai - puikus ir lietuvių itin mėgstamas patiekalas. Šį kartą siūlome kiek kitokius, greitai paruošiamus "tinginių" balandėlius.
Jeigu ima smarkiai plakti širdis, pasigaminkite citrinos sulčių ir medaus koncentratą ir išgerkite vienu ypu.