Žieminė batatų ir morkų sriuba

Žieminė batatų ir morkų sriuba

Trintų sriubų mėgėjams siūlome dar vieną puikų receptą - batatų ir morkų sriubą. Sriubytę galite pagardinti ir skrudintos baltos duonos gabaliukais.

Reikės:

 

  • 1,5 litro daržovių sultinio
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 2 saldžiųjų bulvių (batatų)
  • 2 didelių morkų
  • 1 raudonosios paprikos
  • 1 svogūno
  • 1 skiltelės česnako
  • 100 ml grietinėlės
  • Nedidelio gabalėlio saliero šaknies
  • Imbiero šaknies (graikinio riešuto dydžio)
  • 1 čili pipiro
  • Druskos ir pipirų


Daržoves nuvalykite, pusę morkos supjaustykite griežinėliais, o likusias daržoves susmulkinkite. Česnaką išspauskite, o imbierą ir saliero šaknį sutarkuokite su smulkia tarka.

Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepinkite visas daržoves (išskyrus morkų griežinėlius). Kai daržovės pakepks, suberkite smulkintą čili pipirą ir viską užpilkite daržovių sultiniu. Pasūdykite sriubą ir po užvirimo pavirkite maždaug 20 minučių, kol visos daržovės suminkštės.

Kol sriuba verda, ant nedidelės ugnies pakepinkite morkų griežinėlius. Išvirusią sriubą sutrinkite blenderiu ir supilkite grietinėlę bei maltus pipirus. Dar kartą pertrinkite ir pakaitinkite. Daržovių sriubą supilstykite į lėkštutes ir dekoruokite kepintomis morkytėmis.

Komentarai (2)

salomeja 2012-02-02 20:15
o kur tu batatu gaut?
lialia 2012-02-01 22:19
opapa, va cia tai turi but tikrai gera sriuba