Varškėtukai su vyšnių padažu

Varškėtukai su vyšnių padažu

Vyšnių padažui tinka tiek šaldytos, tiek šviežios vyšnios. Vietoje jų galima naudoti ir kitas uogas. Į varškėtukus galima įdėti razinų ar smulkintų džiovintų vaisių.

Reikės:

 

  • 400 gramų varškės
  • 2 kiaušinių
  • 100 gramų cukraus
  • 2 šaukštelių vanilinio cukraus
  • 100 gramų miltų (ir dar 2-3 šaukštų apvoliojimui)
  • Augalinio aliejaus
  • 300 gramų vyšnių
  • 1 šaukšto krakmolo (be kaupelio)


Varškė sumaišykite su paprastu (50 gramų) ir vaniliniu cukrumi, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir gerai išmaišykite (miltų kiekį rinkitės atsižvelgdami į varškę). Tešla turėtų lipti prie rankų ir nebūti labai kieta. Iš tešlos suformuokite rutuliukus, apvoliokite juos miltuose ir pakepinkite ant vidutinės ugnies maždaug 10 minučių, kol gražiai paruduos iš abiejų pusių.

Krakmolą ištirpinkite 150 ml šalto vandens. Į vyšnias suberkite likusį cukrų, užpilkite 200 ml vandens ir palaukite, kol užvirs. Pavirkite 1-2 minutes, supilkite krakmolą, išmaišykite ir nuimkite nuo ugnies. Padažas paruoštas.

Varškėtukus sudėkite ant lėkštės ir apipilkite vyšniniu padažu. Skanaus!
 

Komentarai (4)

asia 2012-10-13 12:34
Aciu
as 2012-05-04 18:56
O ka papuošimui naudoti patartumėt?
pasakecia 2012-03-23 19:45
kaip tik pirkau saldytu vysniu, reikes gaminti :)
Rimante 2012-03-23 19:44
oj kaip skaniai atrodo

Ar žinote, kad...

Vidutiniškai suaugęs žmogus turi apie 100 milijardų smegenų ląstelių, iš kurių apie 85000 prarandame kasdien. Jei visas savo smegenų ląsteles sujungtume į siūlą, jo užtektų nuo čia iki saulės ir atgal..

Kitas faktas