Valome organizmą: grikių dieta

Valome organizmą: grikių dieta

Grikiai – jau savaime vertingas produktas. Vieni jį vartoja nuolat, kiti gi, nežinodami, kad šios kruopos – tai ne tik garnyras, bet ir vaistas, apsiriboja tik viena kita lėkštele jų košės per mėnesį. Ar esate girdėję, kad grikiai puikiai valo organizmą ir pasižymi daugybe kitų naudingų savybių? Šį kartą pakalbėsime apie tai, kaip juos naudojant galima išvalyti kepenis ir žarnyną, pagerinti savijautą ir, žinoma, pagražinti figūrą.

Kuo naudingi grikiai?

Grikiuose yra labai daug vitaminų (labiausiai reikėtų išskirti B grupės vitaminus bei vitaminą P) ir mineralinių medžiagų (pavyzdžiui, kalcio, geležies, fosforo, magnio, cinko, jodo ir vario). Taip pat šiame produkte gausu nepakeičiamųjų amino rūgščių, folio rūgšties bei ląstelienos. Specialistai rekomenduoja žmonėms reguliariai valgyti grikių košę – taip galima sustiprinti kraujagyslių sieneles, išvalyti kepenis ir žarnyną, atsikratyti skysčių pertekliaus ir susikaupusių sveikatai kenksmingų medžiagų.

Ką būtina žinoti apie organizmo valymą grikiais?

Grikių dietos reikia laikytis dvi savaites. Visą šį laikotarpį maitinamasi vien tik grikių koše, tačiau kruopos neverdamos – stiklinė grikių turėtų būti užpilama dviem stiklinėm verdančio vandens ir laikomos stikliniame arba moliniame sandariai uždarytame inde per naktį. Jeigu jums patogiau, galite grikius užpilti į termosą, skirtą laikyti maistui (šia gudrybe galima pasinaudoti keliaujant kur nors traukiniu, taip pat žmonėms, turintiems skrandžio problemų, ir panašiai).

Kad dieta būtų efektyvi, reikėtų laikytis kelių paprastų taisyklių: visų pirma, tokiai košei neturėtų būti naudojama druska, cukrus, sviestas ar kokie nors kiti priedai. Tuo atveju, jeigu jums nepakenčiama visą šį 14 dienų laikotarpį maitintis vien tik grikiais, savo meniu galima truputį paįvairinti (pavyzdžiui, 1 % kefyru – bet suvartoti jo patartina ne daugiau kaip po litrą per dieną; taip pat leidžiama vartoti ir kai kuriuos vaisius – po 1 ar 2 obuolius arba apelsinus).

2 psl. »

Komentarai (17)

opa pa 2017-09-22 10:59
uzverdate grikius, 30 min.paliekate juos puode, nereikia per nakti laikyti.
!!! 2015-01-13 22:42
reikia naudoti tik zalius grikius...tamsus,deginti grikiai nieko gero jau neturi :(
Ieva 2014-10-14 15:47
O jai siek tiek druskos idejus,ir virti vandeni kaip tada
Onutė 2014-01-09 19:53
Rudi grikiai jau termiškai apdoroti. Užmerkus nakčiai, ryte pašildyti iki norimos temperatūros ir skanaus :)
... 2013-03-06 18:01
ir aplamai valgant grikius kasdiena pusryciams,niekada nebus antsvorio.Esu isbandziusi.Tik beda ,labai megstu sumustinius.tai kai jau nuo ju priaugu svorio,tai sedu ant grikiu
to Simonai 2013-03-06 17:57
as bandziau uzpilti kefyru nakciai zalius grikius.Imeciau keleta riesutuku ,seklu kokiu nori,ar razinu.Skanu,bet tinka tik vasarai,kai silta.Ziema man neskanu.As ziema megstu silta maista visa diena.Ir man truputeli rugstis kele .
nijole 2013-03-06 17:53
visai nesunku.Bet as imetu i grikius kelis riesutus,keleta razinu ir seklu.Nuostabu ir labai skanu.Sekmes.
Violeta 2013-02-06 14:51
Kas kiek laiko rekomenduojama laikytis sitod dietos?
saule 2013-02-06 14:31
Gera dieta, ir visai nesunku, nes niekad nesijauti alkanas,o ją baigus, visai nesinori to ką valgydavai iki dietos, pradedi atsirinkinėt ir jaust, ko organizmas tikrai nori.
Kristina 2012-11-13 12:07
Taip,as tikiu dabar jau laikausi,valios uztenka,sveikatos daugiau duos,grikei tai skanus ,aisku tik tokius grikius o ne tamsius,skonei skiresi ,taip Verta visiem pameginti.