Upėtakis su šparagais ir imbieru

Upėtakis su šparagais ir imbieru

Mitybos specialistai rekomenduoja žuvį valgyti bent 2 kartus per savaitę. Maistiniu požiūriu turtingiausios didelės žuvys, tarp kurių yra upėtakis.

Reikės:

 

  • 4 upėtakio filė gabaliukų su oda (apie 250 gramų kiekvienas)
  • 300 gramų ryžių
  • 250 gramų žaliųjų šparagų
  • 100 gramų šviežios imbiero šaknies
  • 2 šaukštų sezamo
  • 1 šaukštelio sezamų aliejaus
  • Aliejaus kepimui
  • Maltų juodųjų pipirų ir druskos


Marinatui:

 

  • 6 šaukštų tamsaus sojos padažo
  • 4 šaukštų sauso balto vyno
  • 2 šaukštų skysto medaus
  • 2 skiltelių česnako


Upėtakį išvalykite (pašalinkite kaulus) ir padalinkite į 4 lygias dalis, nepašalindami odos. Marinatui sumaišykite vyną, medų, sojų padažą ir trintą česnaką. Upėtakio filė įtrinkite maltais pipirais ir užpilkite marinatu. Uždenkite upėtakį ir palikite marinuotis šaldytuve maždaug valandą laiko. Kas 15 minučių žuvį apverskite.

Sausoje keptuvėje pakepinkite sezamo sėklas, kad jos švelniai paruduotų. Nuvalykite imbiero šaknį ir supjaustykite ją plonomis 5-6 cm ilgio juostelėmis. Į nedidelę keptuvę įpilkite aliejaus, kad jo būtų maždaug 1 cm. Įkaitinkite aliejų ir apkepinkite jame imbierą (maždaug 1-1,5 minutės). Imbiero juostelės turėtų tapti traškios ir įgauti auksinį atspalvį. Ištraukite jas ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad riebalų perteklius susigertų, o likusius riebalus palikite, jie dar pravers.

Šparagus perpjaukite pusiau ir pavirkite vandenyje maždaug 5 minutes. Tuomet apliekite mišiniu, pagamintu iš vieno šaukštelio sezamų aliejaus ir 1 šaukštelio alyvuogių aliejaus (įdėkite druskos pagal skonį).

2 psl. »

Komentarai