Pirmą kartą JAV ir Didžiosios Britanijos mokslininkai ištyrė flavonoidų poveikį vyrams, sergantiems Parkinsono liga. Mūsų dienomis dėl jos visame pasaulyje kenčia šimtai tūkstančių žmonių. Pasirodė, kad flavonoidai lėtina Parkinsono ligos vystymąsi.
Tikriausiai žinote, kad sergantiems šia liga dreba galūnės, raumenys yra sustingę. Labai geras gydomasis poveikis pastebimas vartojant produktus, kurių sudėtyje yra pakankamas flavonoidų kiekis. Mokslininkai išsiaiškino, kad jeigu žmogus uogas vartoja kasdien, ligos rizika sumažėja beveik 40 %, o jeigu jų į racioną įtraukiama bent kartą per savaitę – 25 %. Esmė ta, kad uogose minėtųjų flavonoidų yra labai daug.
Eksperimentai parodė, kad šis produktas labai naudingas bet kokio amžiaus žmonėms, o ypač – garbaus amžiaus vyrams.
Liežuvis turi apie 9000 skonio receptorių. Skonis geriausiai skiriamas esant 24 laipsniams Celsijaus
Kitas faktas
Komentarai (1)