Šokoladinis kremas

Šokoladinis kremas

Paruoštą desertą galima papuošti ne tik pistacijomis, bet ir baltojo šokolado drožlėmis.

Reikės:

 

  • 100 gramų tamsaus šokolado (kuo didesnis kakavos kiekis)
  • 500 ml pieno
  • 4 kiaušinių trynių
  • 110 gramų cukraus
  • 60 gramų sviesto
  • 35 gramų bulvių krakmolo
  • 1 šaukštelio kakavos
  • Pistacijų


Pieną supilkite į puodą, į ji sudėkite gabaliukais laužytą šokoladą ir nuolatos maišydami viską pakaitinkite, kol šokoladas pilnai ištirps. Kai tik mišinys pradės virti - nuimkite nuo ugnies.

Trynius ištrinkite su cukrumi, krakmolu ir kakava. Šią masę atsargiai įmaišykite į pieną, pastatykite ant nedidelės ugnies ir nuolatos maišydami kaitinkite, kol masė pilnai sutirštės.

Tuomet visą masę perdėkite į indelį, sudėkite sviestą ir šiek tiek pamaišykite su mikseriu. Paruoštą desertą supilstykite į desertinius indelius ir padėkite į šaldytuvą, kad atšaltų. Prieš patiekiant papuoškite smulkintomis pistacijomis.

Komentarai (1)

K.P. 2012-08-30 20:57
Kaip skaniai atroso