Sluoksniuotas citrinų pyragas

Sluoksniuotas citrinų pyragas

Šis citrinų pyragas - purus ir labai aromatingas, o svarbiausia - greitai ir lengvai pagaminamas. Puikiai tiks ir svečiams pavaišinti, ir pasmaguriauti su rytine kava ar arbata.

Reikės:

 

  • 400 gramų pieno
  • 150 gramų sviesto
  • 3 šaukštų cukraus
  • Pusės šaukštelio druskos
  • 2 šaukštelių sausų mielių
  • 700 gramų miltų
  • Pusės šaukštelio citrinos žievelės
  • 4 citrinų
  • 250 gramų cukraus


Nedidelį kiekį pieno (maždaug 50 gramų) supilkite į puodelį, įberkite 1 šaukštelį cukraus ir mielių, išmaišykite ir kelioms minutėms palikite pastovėti.

Likusį pieną sušildykite, ištirpinkite jame sviestą, likusį cukrų ir druską, pridėkite 300 gramų miltų ir tarkuotą (smulkiai) citrinų žievelę. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Suberkite į tešlą likusias mieles bei miltus ir gerai išminkykite tešlą, kad nebūtų kibi. Paruoštą tešlą uždenkite ir pastatykite šiltoje vietoje, kad iškiltų. Kai tešlos kiekis padidės dvigubai, paminkykite ją iš naujo ir leiskite vėl kilti.

Citrinas nuplaukite, apipilkite verdančiu vandeniu ir sutarkuokite burokine tarka su visomis žievelėmis. Į sutarkuotą citrinų masę įdėkite cukraus ir išmaišykite iki vientisos masės.

Padalinkite tešlą į 3 arba 4 dalis. Viena dalis turi būti didesnė už kitas. Pačią didžiausią dalį plonai iškočiokite (kuo ploniau) ir išklokite ant kepimo formos pagrindo. Svarbiausia - kad neliktų jokių skylučių. Tešlos lakštas turėtų uždengti kepimo formos kampučius (turi likti kabantys kraštai). Ant lakšto tolygiai paskirstykite trečdalį citrinų įdaro.

2 psl. »

Komentarai (9)

antusiuke 2012-08-15 18:35
Brangieji, pries tarkuodami citrinas gerai nuplikykite karstu,o ne siltu vandeniu... labai patiko tortukas, aciu! Ir svarbiausia - nekartus!!:)
Jjovvis 2012-05-01 20:15
Tikrai labai skanus siulyciau visiem pasigaminti kas megsta nesaldziu pyragus :)
Aradija 2012-02-29 22:22
jo reikejo prieš gaminant paskaityti komentarus, aš irgi tik produktus sugadinau, nes tokio pyrago niekas nevalgys, fui koks kartus :(
as 2012-02-23 10:44
O nereiketu parasyti i koki piena suberti mieles - silta , salta, kambario tem, sugadinau produktus
inga 2012-02-20 22:39
Tai ar 400 gramu pieno ar 400 ml.pieno?

lina 2012-02-20 18:47
Tai kiek to pieno reikia stikliniu ??
cha 2012-02-20 15:54
400 GRAMU pieno? ;D
silva 2012-02-17 17:14
O nebus sausokas?
Simona 2012-02-17 17:13
Visai paprasta pagaminti :) Gal reikės išbandyti