Renkamės natūralias sultis pagal savo poreikius

Renkamės natūralias sultis pagal savo poreikius

Glazgo universiteto mokslininkai įrodė – natūralios sultys padeda apsisaugoti nuo Alzheimerio ligos. Jie išanalizavo įvairių sulčių sudėtį ir išsiaiškino, kiek jose yra antioksidantų. Pasirodė, kad pačios naudingiausios yra obuolių ir spanguolių sultys, tačiau savų privalumų turi ir kitos. Kuo jos pasižymi?

Pomidorų sultyse yra likopeno – medžiagos, padedančios apsisaugoti nuo daugelio vėžio rūšių ir sumažinti širdies bei kraujagyslių ligų riziką. 100 g pomidorų sulčių turi 40 kalorijų.

Spanguolių sultys saugo nuo dantenų ligų, padeda įveikti šlapimtakių infekcijas. Tačiau tokiose sultyse paprastai būna cukraus, todėl patartina jomis nepiktnaudžiauti – užtenka stiklinės per dieną. 100 g spanguolių sulčių turi 56 kalorijas.

Apelsinų sultys stimuliuoja organizmo apsaugines jėgas, stiprina imunitetą ir saugo nuo vėžio. Tai yra folio rūgšties šaltinis, todėl šio gėrimo į savo racioną turėtų nepamiršti įtraukti nėščiosios. 100 g apelsinų sulčių yra 45 kalorijos.

Vyšnių sultys. Namažai folio rūgšties ir geležies, todėl labai naudinga anemija (mažakraujyste) sergantiems žmonėms. Katechinai ir antocianinai stiprina kraujagyslių sieneles. Tačiau jeigu jūsų skrandžio rūgštingumas yra padidėjęs arba turite skrandžio opų, šių sulčių geriau nevartoti. 100 g produkto yra 55 kalorijos.

Slyvų sultys turi kalio, padedančio pašalinti iš organizmo druskų ir vandens perteklių. Jas patartina gerti žmonėms, sergantiems virškinamojo trakto ligomis, reumatizmu ir podagra. 100 g sulčių turi 40 kalorijų.

Vynuogių sultys teigiamai veikia sąnarius, širdį, užkerta kelią trombams ir širdies priepuoliams. 100 g vynuogių sulčių turi 64 kalorijas.

2 psl. »

Komentarai