Paprasti patarimai, kurie padės kovoti su padidėjusiu skrandžio rūgštingumu

Paprasti patarimai, kurie padės kovoti su padidėjusiu skrandžio rūgštingumu

Padidėjęs skrandžio rūgštingumas kankina daugelį šiuolaikinių žmonių. Neretas skundžiasi sausėjančia ir skaudama gerkle, krenkštimu ir sausu kosuliu, skrandžio skausmais, deginimo pojūčiu krūtinėje, pykinimu ir kąsnio pojūčiu gerklėje – visa tai, tipiniai padidėjusio skrandžio rūgštingumo simptomai. Tačiau jeigu simptomai vargina ne ilgai ir ne nuolatos, padidėjusį rūgštingumą galite lengvai numalšinti ir be gydytojų pagalbos.

 

1. Valgykite dažniau, bet mažesnėmis porcijomis

 

Perpildytame skrandyje netelpančios rūgštys yra linkusios kilti aukštyn į gerklę, o valgant dažniau, bet mažesnėmis porcijomis, užtikrinsite, kad skrandyje visada yra vietos ne tik maistui, bet ir rūgštims.

 

2. Venkite tam tikrų maisto produktų

 

Paprastai gydytojai pataria vengti riebaus, aštraus, kepto, rūkyto ir riebaluose virto maisto. Tačiau yra ir atskiri produktai, kurių reikia vengti pastebėjus, kad būtent jie jums kelia rūgštis. Atkreipkite dėmesį į tokius produktus kaip juodas šokoladas, sluoksniuota tešla, jogurtas, sūris, pienas, apelsinai ir panašiai. Suvalgę šių maisto produktų, akylai stebėkite kaip keičiasi savijauta ir įvertinkite ar jums jie sukelia padidėjusį rūgštingumą ar ne.

 

3. Pavalgę – nesigulkite

 

Stovint, gravitacijos dėka, skrandžio rūgštys lieka ten, kur joms ir vieta. Jei pavalgę iš karto einate prigulti, virškinamas maistas drauge su rūgštimis patenka į gerklę ir ima ją dirginti taip sukeldamas daugybę nemalonių simptomų. Pavalgius patariama palaukti bent tris valandas ir tik tada prigulti.

 

4. Meskite rūkyti

 

Nikotinas atpalaiduoja ryklę ir rūgštys nekliudomai gali patekti iš skrandžio aukštyn.

 

5. Valgykite maistą, kuris mažina skrandžio rūgštingumą

 

Egzistuoja daugybė maisto produktų ir patiekalų, kurie mažina rūgštis, pavyzdžiui: avižinė košė, žalia bulvė, raugintų kopūstų sultys, šarminis mineralinis vanduo, vištienos buljonas, bananai ir panašiai.

 

Taigi, užklupus skrandžio rūgštims, neignoruokite nemalonių simptomų, o imkitės veiksmų tuoj pat. Laiku užkirtę kelią padidėjusioms rūgštims, išvengsite didesnių sveikatos problemų ateityje.

Komentarai