Pagalba virškinimui iš augalinės kilmės fermentų ir ekstraktų. Kokius pasirinkti?

Pagalba virškinimui iš augalinės kilmės fermentų ir ekstraktų. Kokius pasirinkti?
@ Shutterstock

„Jei žmogus prisivalgė, bet jo organizmas nesugebėjo pasisavinti maisto, toks maistas ima „virškinti“ patį žmogų“, – įspėjo žinomas Lietuvoje fitoterapeutas Virgilijus Skirkevičius. Tuo nesunku įsitikinti. Sunkumo jausmas skrandyje, vidurių užkietėjimas ar viduriavimas, raugėjimas, blogas kvapas iš burnos – tai ženklai, kad virškinimas yra prastas.

Dėl šios priežasties gali nusilpti imuninė sistema, paūmėti įvairios lėtinės ligos, prasidėti alergija, cukrinis diabetas ar širdies bei kraujotakos sutrikimai.

Kas lemia virškinimo negalavimus

Virškinimas – vienas sudėtingiausių žmogaus kūne vykstančių procesų. Virškinant maistas yra susmulkinamas ir suskaidomas, o netirpios medžiagos virsta tirpiomis. Bet yra daug veiksnių, kurie sutrikdo šį procesą. Vienas svarbiausių – mitybos ypatumai.

Ilgai verdamas, kepamas ar troškinamas valgis nėra maistingas, nes puode lieka tik kalorijų. Šaldytas ir vėl atšildytas maistas taip pat turi menką vertę, bet yra patogus, nes nereikia gaišti ruošiant valgyti. Užkandžiavimas perdirbtais produktais, pusgaminiais taupo laiką, tačiau tokia mityba ilgainiui atsigręžia prieš patį valgytoją.

Išgryninti ir koncentruoti maisto produktai rodo tai, kad žmonės vis mažiau gauna būtinų maistinių skaidulų, vitaminų. V.Skirkevičius pabrėžė, kad „tikru išbandymu skrandžiui, kepenims, tulžiai ir kasai tampa blogi įpročiai. Amžinas skubėjimas, nuolatinė nervinė įtampa ir nemokėjimas atsipalaiduoti dažnai atima malonumą valgyti, sotumo jausmą ir palaimą, kurią žmonės anksčiau jausdavo lėtai kildami nuo stalo.“

Fitoterapeutas V. Skirkevičius priminė, kad su amžiumi natūraliai žmogaus organizme esančių virškinimo fermentų aktyvumas mažėja, todėl blogiau pasisavinamos maistinės medžiagos, atsiranda virškinimo sutrikimų požymiai, lengviau priaugama svorio. Virškinimas sutrinka ir dėl nejudraus gyvenimo būdo. „Dažnai susiduriantiems su virškinimo sutrikimais, rekomenduojama papildyti mitybą aktyviaisiais fermentais, kurie padeda natūraliu būdu užkurti virškinimo variklį,“ teigia fitoterapeutas.

2 psl. »

Komentarai

Ar žinote, kad...

JAV specialistai teigia, kad gripas gali kelti daug didesnį pavojų negu raupai ar juodligė – jie nustatė, kad esama ryšio tarp gripo ir mirtinų infarkto atvejų, ir tvirtina, jog su gripu susijusių mirčių esama keturis kartus daugiau, negu iki šiol teigta.

Kitas faktas