Naujausi tyrimai: gyvenimą prailginti gali vos dvi stiklinės vynuogių per dieną

Naujausi tyrimai: gyvenimą prailginti gali vos dvi stiklinės vynuogių per dieną

Atsiranda vis daugiau mokslinių tyrimų įrodančių teigiamą daržovių ir vaisių įtaką žmogaus organizmui. Neseniai žurnale „Foods“ buvo publikuota visa serija naujausių tyrimų analizuojančių žalio, neperdirbto maisto naudą, o itin didelis dėmesys skirtas vynuogėms.

 

Super maistas – vynuogės

 

Tyrimui vadovavęs Vakarų Naujosios Anglijos universiteto Farmacijos ir sveikatos mokslų koledžo dekanas ir farmacijos profesorius John Pezzuto pasakoja, kad jo atliktas tyrimas atskleidė, jog reguliarus vynuogių valgymas sumažina neigiamus riebios, vakarietiškos dietos padarinius.

 

Pasak specialisto, tyrimas buvo atliekamas su laboratorinėmis žiurkėmis, o rezultatai nustebino net visko mačiusius mokslininkus. „Tyrimo metu pastebėjome, kad ženkliai pailgėja bendra gyvenimo trukmė, o tai rodo, kad į vynuogių vartojimą teigiamai reaguoja visi organai. Taip pat sustiprėja antioksidacinės organizmo savybės, užkertamas kelias kepenų suriebėjimui, kuris kamuoja net 25 proc. gyventojų ir ženkliai pablogina gyvenimo kokybę,“ – aiškina profesorius John Pezzuto.

 

Tiriant naudingąsias vynuogių savybes buvo pastebėta, kad dvi stiklinės vynuogių per dieną  naudingos ne tik kepenims, bet ir žarnyno mikrobiomai. Pasirodo, kad šios uogos teigiamai veikia virškinamąjį traktą, o tai gerina skrandžio ir žarnyno darbą, stiprina imunitetą ir užtikrina tinkamą smegenų veiklą.

 

Svarbu laikytis subalansuotos mitybos principų

 

Žinoma, mokslininkai skuba priminti, kad norint jaustis gerai ir gyventi ilgai, labai svarbu tinkama mityba. Jei maitinatės nepilnaverčiu maistu, kuriame gausu trans riebalų, reguliarus vynuogių vartojimas vargu ar turės labai didelės naudos. Norint pasiekti geriausių rezultatų, svarbu sureguliuoti gyvenimo būdą ir į savo mitybos racioną įtraukti žalumynų bei sveikų riebalų.

 

Štai keletas maisto produktų, kuriuos dietologai pataria įtraukti į savo mitybos racioną:

 

  • Žalios salotos. Ne paslaptis, kad žaliose salotose gausu ląstelienos, skaidulų ir antioksidantų, todėl šis paprastas maisto produktas, kaip niekas kitas gali papildyti mitybą ir pagerinti virškinamojo trakto veiklą.
  • Avokadai. Avokadai ypatingai naudingi protinį darbą dirbantiems žmonėms, bei kenčiantiems nuo širdies ir kraujagyslių ligų. Pasak specialistų, avokaduose gausu gerųjų riebalų ir vitaminų, kurie gerina smegenų ir nervinės sistemos veiklą bei apsaugo kraujagysles nuo cholesterolio.
  • Įvairios uogos. Kaip žinia, uogose gausu vitamino C ir antioksidantų, kurie itin naudingi patiriantiems stresą ir įtampą. Vis dėlto, labai svarbu uogų nepadauginti, nes jos gali sukelti rūgštis bei paskatinti skrandžio eroziją.
  • Šokoladas. Nuo seno šokoladas vertinamas dėl nuotaiką gerinančių savybių, tačiau ar žinojote, kad šis maisto produktas gali sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje ir sustiprinti imunitetą? Naujausi tyrimai atskleidžia, kad saikingas kakavos be cukraus naudojimas stimuliuoja imuninę sistemą bei apsaugo nuo širdies ir kraujagyslių ligų.
  • Saldžiosios bulvės. Tyrimai atskleidžia, kad saldžiosiose bulvėse gausu vitamino A, kuris stiprina odą ir kaulus. Šis vitaminas itin reikalingas vyresnio amžiaus žmonėms, kuomet sulėtėja kolageno gamyba ir silpnėja kaulai.

Komentarai