Mokslininkai: cukrus stiprina antibiotikų poveikį

Mokslininkai: cukrus stiprina antibiotikų poveikį

Mokslininkai išsiaiškino, kad cukrus sustiprina antibiotikų, kovojančių su infekcijomis, poveikį. Jie pastebėjo, kad gliukozė ir fruktozė (cukraus sudedamosios dalys) lėtinių ir recidyvuojančių infekcijų atveju padeda gydyti pacientus.

Kartais panašios infekcijos taip prisitaiko prie aplinkos, kad jų gydymui naudojami vaistai tampa nebeefektyvūs. Dėl šios priežasties liga gali kuriam laikui išnykti, tačiau po to sugrįžti ir vėl.

Mokslininkai iš Bostono universiteto išsiaiškino, kaip cukrus, naudojamas su antibiotikais, veikia lėtines infekcijas: cukrus bakterijas ir virusus daro pažeidžiamesnius antibiotikų atakai. Patikrinę šią teoriją su žarnyno lazdelėmis (E. coli), tyrinėtojai vos per dvi valandas sunaikino 99,9 % bakterijų. Mokslininkų teigimu, be cukraus vaistai jokio gydomojo efekto neturėjo, todėl artimiausiu metu ketinama išsiaiškinti, ar cukraus priedai padėtų kovoti su tuberkulioze.

Komentarai