Mitybos horoskopas (II dalis, pabaiga)

Mitybos horoskopas (II dalis, pabaiga)

Svarstyklės
 
Dėl įgimto saiko jausmo Svarstyklės niekada nepersivalgo. Be to, šio ženklo žmonėms itin svarbus gardus ir sveikas maistas. Gaila tik, kad silpnybė saldumynams kartais nugali viską, o to pasekmė būna nereikalingi kilogramai.
 
Pyragaičius ir šokoladus iškeiskite į vaisių salotas ir šerbetus. Išlaikyti figūrą padės organinė dieta, kurios pagrindas – ekologiški produktai.
 
Net kai nėra ypatingos progos, dailiai serviruokite stalą (neneikite – juk jums tai patinka!), kad pirmiausia pavalgytumėte akimis. Tai dar viena visada dailios figūros paslaptis.
 
Mėsa pernelyg nepiktnaudžiaukite, vartokite kiek galėdami mažiau druskos, o pieno atsisakykite visiškai (Svarstyklės prastai jį toleruoja). Rūkytas, aštrus, saldus maistas – irgi ne jums.
 
Išmokite vertinti jūros gėrybes – ypač austres, midijas, šukutes. Tai maistas, turtingas vario, kuris Svarstyklėms būtinas gerai medžiagų apykaitai. Vario taip pat yra spanguolėse bei ridikėliuose.
 
Makaronus ir duonos gaminius pirkite tik iš kietųjų kviečių rūšių. Dažniau gaminkite plovą, balandėlius, kitus patiekalus su ryžiais ir iš ryžių.
 
Ant Svarstyklių stalo kiekvieną dieną turėtų būti šviežių ir virtų daržovių (ypač morkų), neaštrių prieskonių (įskaitant čiobrelius), dar abrikosų, slyvų, persikų, obuolių, migdolų ir, esant galimybei, figų bei žemuogių.
 
Stenkitės valgyti visada tuo pačiu metu ir kas 2–3 valandas. Nedidelėmis porcijomis. Ir geriau nepraleiskite nė vieno valgio, kad ir ką sakytų patarlė, rekomenduojanti atiduoti vakarienę priešui.
 
Skorpionas
 
Po šiuo ženklu dažniau, nei po bet kuriuo kitu, gimsta stambių kaulų žmonės, tad tipiški Skorpionai paprastai atrodo apkūnoki. Be to, jiems neretai koją pakiša ir mitybos įpročiai: Skorpionai tempia iki paskutinės minutės, kol atsisėda pavalgyti, tad galiausiai būna taip peralkę, jog prisikemša daugiau maisto, nei reikia.

2 psl. »

Komentarai