Metate svorį? Šie produktai nereikalingų kilogramų padės atsikratyti greičiau

Metate svorį? Šie produktai nereikalingų kilogramų padės atsikratyti greičiau

Žodis „dieta“ daugeliui asocijuojasi su nuolatiniu alkio jausmu ar netgi badavimu, tačiau iš tiesų pasirinkus tinkamą mitybos būdą, jokių nemalonių pojūčių atsirasti neturėtų. Veikiau atvirkščiai – krintant nereikalingiems kilogramams žmogus ima jaustis lengviau, žvaliau, be to pagerėja virškinimas ir nuotaika. Daugelis nežino, tačiau egzistuoja tam tikri maisto produktai, kuriuos įtraukus į dietą, nepageidaujami kilogramai gali imti tirpti netgi dar greičiau.

 

Liesi baltymai

 

Dietistė Džeimė Feit iš Niujorko teigia, kad norint numesti svorio, ypač naudingi liesieji baltymai. „Liesi baltymai esantys vištienoje, kalakutienoje ir liesoje jautienoje, mažina potraukį maistui ir stabilizuoja cukraus kiekį kraujyje, o tai gali veiksmingai padėti atsikratyti nereikalingų riebalų,“  – sako mitybos specialistė D. Feit. Žinoma, vertėtų nepamiršti ir augalinės kilmės baltymų, pavyzdžiui, ankštinių daržovių, pupelių ir lęšių, kadangi jie taip pat pasižymi tokiomis pačiomis savybėmis, be to, juose gausu skaidulų, kurios dar labiau skatina sotumo jausmą.

 

Kiaušiniai

 

Kiaušiniai yra tikra vitaminų bomba. Pasirodo, kad šiame maisto produkte yra visų būtiniausių vitaminų (išskyrus vitaminą C), baltymų, bei mineralų, tokių kaip fosforas, kalcis ir kalis. Norintieji numesti svorio, turėtų virtus ar keptus kiaušinius valgyti bent kartą per dieną – taip organizmas bus aprūpintas visomis reikalingiausiomis medžiagomis, bet bus išvengta kalorijų pertekliaus.

 

Daržovės

 

Ne paslaptis, kad norintieji numesti svorio turėtų valgyti kuo daugiau daržovių. „Žiediniuose ir briuseliniuose kopūstuose gausu ląstelienos ir vitaminų, todėl valgant šias daržoves gerinamas virškinimas. Tuo tarpu tamsiai žalios spalvos lapinėse daržovėse yra baltymų, tad jos yra puikus mineralų ir skaidulinių medžiagų šaltinis. O traškios daržovės, pavyzdžiui, salierai ir paprikos, gali pakeisti įprastus (miltinius ar cukrumi pagardintus) užkandžius,“ – teigia dietistė Džeimė Feit.

 

Riešutai ir sėklos

 

Pasak mitybos specialistės D. Feit, riešutai ir sėklos turi skirtingą naudą sveikatai. Pavyzdžiui, riešutai yra geras skaidulų, baltymų ir sveikų riebalų šaltinis, be to, jie mažina alkio pojūtį. Tuo tarpu sėklos yra puikus mineralų šaltinis, be to, jos veikia kaip žarnyno šluota. Žinoma, vartojant šiuos maisto produktus persistengti nereikėtų, kadangi riešutai ir sėklos yra itin kaloringi.

 

Neprinokę bananai

 

Užkandžių gamybos įmonės „Uplift Food“ įkūrėja ir mitybos specialistė Kara Landau sako, kad neprinokę bananai yra vienas geriausių prebiotikams atsparaus krakmolo šaltinių. Prebiotikams atsparus krakmolas žmogaus organizme sunormalizuoja insulino lygį, o tai padeda išvengti riebalų kaupimosi aplink juosmenį. Kartu su baltymais (pavyzdžiui, kokteilyje su baltymų milteliais arba riešutų sviestu) neprinokęs bananas gali suteikti sotumo net kelioms valandoms.

Komentarai