Medetkos liaudies medicinoje

Medetkos liaudies medicinoje

Medetkos – augalai, itin dažnai naudojami liaudies medicinoje. Jos pasižymi stipriu baktericidiniu poveikiu, jų antpilu gydomos kepenys ir tulžies pūslė, skydliaukė, gastritas, šlapimo pūslės akmenligė, hipertonija, rachitas, negyjančios žaizdos ir daugelis kitų ligų bei negalavimų.

Aritmija. Fitoterapeutai rekomenduoja gydytis 2 metus, kursais po 3–4 mėnesius geriant medetkų antpilą. 2 arbatinius šaukštelius sausų žiedų užpilkite 2 stiklinėmis verdančio vandens, po 1 valandos nukoškite ir gerkite po 0,5 stiklinės 3 kartus per dieną.

Paūmėjęs gastritas. Užpilkite 1 valgomąjį šaukštą medetkų žiedų stikline šalto virinto vandens, užvirinkite ant silpnos ugnies, palikite pritraukti 25–30 minučių, nukoškite. Su gautu skysčiu išvirkite manų arba avižinę košę be druskos. Jeigu taip pusryčiausite iš eilės 10 dienų, savijauta pastebimai pagerės.

Hipertonija. Šios ligos atveju naudojamas spiritinis antpilas. 40 g medetkų žiedų užpilkite 100 ml degtinės, palaikykite tamsioje vėsioje vietoje 10–12 dienų. Nukoškite, laikykite šaldytuve. Jei 5–6 mėnesius kasdien 3 kartus per dieną išgersite po 20–30 lašų, pamiršite galvos skausmus, pagerinsite miego kokybę, tapsite darbingesni.

Nuplikimas. Receptas ypač rekomenduojamas vyrams: jums reikia spiritinio medetkų antpilo ir vandens mišinio (santykiu 1:3). Keturgubą audinį suvilgykite tirpalu ir uždėkite ant nuplikusios odos (pasidarykite kompresą). Laikykite 1,5 valandos. Procedūrą būtina kartoti kasdien, kol plaukų augimas vėl normalizuosis. Jeigu po mėnesio poveikio nejaučiate, gydymą patartina nutraukti.

Nudegimai. Jei norite išvengti pūslių, uždėkite ant nudegusios vietos vatos tamponėlį, suvilgytą spiritiniu medetkų antpilu.

Angina. Lygiomis dalimis sumaišykite medetkas, gysločius ir karčiuosius pelynus (metėles). Šaukštą šio mišinio užpilkite stikline verdančio vandens, pavirkite ant silpnos ugnies 10–15 minučių ir skalaukite gerklę šiltu nuoviru kas 2 valandas.

Komentarai

Ar žinote, kad...

Liežuvis turi apie 9000 skonio receptorių. Skonis geriausiai skiriamas esant 24 laipsniams Celsijaus

Kitas faktas