Maskarponės ir trintų vaisių desertas

Maskarponės ir trintų vaisių desertas

Per didelis kiekis saldumynų - ne itin sveika, tačiau retkarčiais pasmaguriauti - tikrai ne nuodėmė. Juk kartais tiesiog būtina atsipalaiduoti ir pasilepinti. Taigi šį kartą - nuostabaus skonio, burnoje tirpstantis maskarponės ir vaisių desertas.

Reikės

 

  • 400 gramų pasirinktų vaisių
  • 250 gramų maskarponės sūrio
  • 150 gramų migdolinių sausainiukų (parduotuvėse galima rasti pavadinimu "Damų piršteliai")
  • 50 gramų cukraus
  • 4 šaukštai saldaus baltojo vyno
  • Mėtų lapeliai - papuošimui


Pasirinktus vaisius sutrinkite trintuvu ir pasaldinkite cukrumi. Maskarponės sūrį sudėkite į indelį ir išmaišykite su trečdaliu trintų vaisių. Rankomis sutrinkite sausainius, kad trupiniai būtų pakankamai stambūs. Vienai porcijai reikės maždaug 1 valgomojo šaukšto sausainių trupinių.

Į stiklinę įberkite šaukštą trupinių, kuriuos apšlakstykite baltuoju vynu. Ant viršaus dėkite kupiną šaukštą maskarponės kremo ir šiek tiek trintų vaisių. Tuomet vėl berkite šiek tiek trupinių, kremo ir trintų vaisių. Deserto sluoksnių skaičius priklauso nuo stiklinės aukščio. Viską papuoškite vaisių gabaliukais ir mėtos lapeliu.

Komentarai (3)

Pupa 2012-01-11 20:38
As esu dariusi panasu kapucino desertuka. nerealiai skanu
lidija 2012-01-11 14:26
savaitgali laukiu sveciu, tikrai pagaminsiu sita deserta :) aciu labai
Sima 2012-01-11 14:21
Vau, atrodo tiesiog fantastiškai. Esu dariusi maskarponės pyragą, buvo labai gardu. Reikės išmėginti ir desertą :)