Virtos, keptos, gruzdintos ar net žalios bulvės yra neatsiejama lietuviškos virtuvės dalis. Vis dėlto, apie šias daržoves sklando daugybė prieštaringų įsitikinimų – vieni teigia, kad iš bulvių – jokios naudos, o kiti sako, kad jos yra tikra gamtos dovana. Taigi, kaip yra iš tiesų?
Žino ne visi
Pasak mitybos specialistų, jei bulvės yra vartojamos saikingai, o dar geriau su lupena, tuomet jos išties gali turėti nemažai naudingų savybių. Štai keletas jų:
Atkreipkite dėmesį
Valgant bulves, labai svarbu atkreipti dėmesį į tai su kuo jos valgomos. Jei mėgstate sūrio, grietinės ar kepintų svogūnų padažus, vertėtų bulves jais gardinti saikingai.
Kitas svarbus aspektas – nepamirškite, kad keptos bulvės pasižymi daug didesniu kaloringumu, be to kepant ant jų lieka trans riebalų, kurie yra kenksmingi sveikatai. Verčiau rinkitės virtas, orkaitėje ar ant laužo keptas bulves arba bulvių košę.
Kaip paruošti skanią bulvių košę?
Vidutiniškai suaugęs žmogus turi apie 100 milijardų smegenų ląstelių, iš kurių apie 85000 prarandame kasdien. Jei visas savo smegenų ląsteles sujungtume į siūlą, jo užtektų nuo čia iki saulės ir atgal..
Kitas faktas
Komentarai