Šis receptas puikiai papuoš Jūsų šventinį stalą, o patiekalo pagaminimas užtruks visai neilgai.
Lašišos pagaminimui reikės:
Karštam padažui reikės:
Nuvalykite žuvį ir supjaustykite vienodo dydžio, nestoromis pailgomis juostelėmis. Marinatui sumaišykite laimo sultis, pjaustytus peletrūnus, alyvuogių aliejų ir pagardinkite pipirų mišiniu bei druska. Pusę marinato mišinio supilkite į gilų indą, ant jo uždėkite lašišos filė gabaliukus ir apipilkite likusiu marinatu. Palikite pasimarinuoti porai minučių, kol žuvis šiek tiek pašviesės.
Ištraukite lašišos juosteles iš marinato, gražiai sudėliokite ant lėkštės, arba susukite suktinukus ir persmeikite juos mediniu smeigtuku.
Į gilų indą įmuškite vieno kiaušinio trynį, išspauskite vieną šaukštelį šviežių citrinų sulčių ir pagardinkite šviesiais maltais pipirais bei druska. Viską gerai išmaišykite ir nesustoję maišyti po truputėlį pilkite alyvuogių aliejų (iš viso 160 gramų). Padažas turi pradėti tirštėti. Tuomet į visą masę supilkite grietinėlę, garstyčias ir pagardinkite šviesiais pipirais bei druska. Pagamintą padažą gerai išmaišykite ir pakaitinkite ant mažos ugnies nuolatos maišydami.
Lietuvoje iš tūkstančio gyventojų nuo gripo pasiskiepija vidutiniškai 30 asmenų, Latvijoje - 65, Estijoje – 52 asmenys. Tuo tarpu JAV tūkstančiui gyventojų tenka net 250 pasiskiepijusių, Europoje vidutiniškai – 177.
Kitas faktas
Komentarai (3)