Kefyriniai lietiniai su apelsinų ir karamelės padažu

Kefyriniai lietiniai su apelsinų ir karamelės padažu

Šį kartą siūlome išbandyti lietinius, pagamintus iš kefyro ir pagardintus labai skaniu apelsinų ir karamelės sirupu.


Reikės:

 

  • 500 ml neriebaus kefyro
  • Pusės apelsino sulčių
  • 3 vištos kiaušinių
  • Druskos
  • 3-4 šaukštelių cukraus
  • 9 šaukštų miltų (nenubrauktų)
  • 7 šaukštų krakmolo (nenubrauktų)
  • 3 šaukštų sviesto
  • 3 šaukštų aliejaus

 

Padažui:

 

  • 2 šaukštų karamelės
  • Pusės apelsino
  • Pusės šaukšto brendžio (jei gaminama ne vaikams)


Kefyrą, pusės apelsino sultis, kiaušinius, miltus ir krakmolą sudėkite į vieną indą, pagardinkite druska ir gerai išmaišykite su mikseriu, kad gautųsi vientisa masė. Keptuvėje išlydykite sviestą ir įmaišykite į paruoštą tešlą. Įkaitinkite keptuvėje alyvuogių aliejų ir iškepkite lietinius.

Atskirame indelyje sumaišykite pusės apelsino sultis su karamele ir pagardinkite brendžiu (jei gaminate ne vaikams). Kiekvieną iškeptą blynelį patepkite šiuo padažu. Blynelius patiekite šiltus.

Komentarai (1)

luopa 2012-02-13 22:08
mmmmmm kaip dabar norėčiau :)

Ar žinote, kad...

Jeigu skauda gerklę, smulkiai supjaustykite svogūną ir užpilkite cukrumi. Po kelių valandų perkoškite ir gerkite po šaukštelį. Citrinos sultys, pasaldintos medumi,- geriausias vaistas užkimus.

Kitas faktas