Kaip maitintis rudenį?

Kaip maitintis rudenį?

Kaip maitintis rudenį? Klausimas labai svarbus, nes nuo mūsų veiksmų priklausys, kaip žiemą organizmas.
 
Štai ką šiuo periodu rekomenduojama įtraukti į savo racioną.
 
Moliūgai – tiesiog nuostabios daržovės. Juos galima ruošti pačiais įvairiausiais būdais: virti, kepti, gaminti trintas sriubas, dėti į košes ir salotas. Pradėkite rytą avižinės košės su moliūgų gabaliukais dubenėliu, įmaišykite medaus, užkąskite sviestu aptepta duonos riekute. Po tokių pusryčių negresia alkis, tad iki pietų greičiausiai apsieisite be jokių užkandžių.
 
Paprikas taip pat verta įtraukti į savo racioną, nes būtent rudenį jose gausu vitaminų, jos skanios, sočios ir be nitratų. Galite jų dėti į salotas, troškinius ir sriubas.
 
Jei jaučiate saldumynų poreikį, pamėginkite užkąsti kriaušių ir vynuogių. Šie produktai – geras energijos šaltinis. Seniai žinoma, kad kuo saldesnės kriaušės, tuo jos naudingesnės širdžiai. Įtraukite į savo racioną ir vynuogių sulčių – jos stiprina visą organizmą ir yra naudingos nusilpus nervų sistemai.
 
Nepraeikite ir pro arbūzus bei melionus. Arbūzų sultys aprūpina organizmą lengvai įsisavinamais cukrumis ir padeda pašalinti nuodingas medžiagas, o melionai ramina nervų sistemą.
 
Atvėsus orams, norisi sušilti, todėl rekomenduojama gerti arbatas su mėtomis, spanguolėmis, šermukšniais ir įvairiomis žolelėmis. Tokie gėrimai ne tik šildo, bet ir stiprina imunitetą.
 
Mitybos rudenį paslaptis labai paprasta – tereikia vartoti daugiau produktų, teigiamai veikiančių mūsų organizmą ir padedančių kovoti su bloga nuotaika bei apatija.

Komentarai