Kaip atsikratyti nemalonaus česnako kvapo?

Kaip atsikratyti nemalonaus česnako kvapo?

Daugelis mėgsta vartoti česnaką kaip prieskonį arba kaip atskirą užkandį – jis suteikia patiekalams pikantiškumo, be to, yra labai naudingas sveikatai – ypač peršalimo ligų sezono metu. Bet jis turi vieną didelį trūkumą – nemalonų ir ilgai išliekantį kvapą. Kaip jo atsikratyti?
 
Yra daugybė puikių ir efektyvių būdų, kaip kovoti su nemaloniu česnako kvapu. Štai keli iš jų:
 

  • Išsivalykite dantis dantų šepetėliu ir pasta, o po to – ir tarpdančių siūlu. Šis variantas laikomas vienu geriausių, tačiau blogai tai, kad daryti tai patogu tik namuose.
  • Nuvalykite liežuvį. Ant jo lieka mažyčių maisto gabaliukų ir bakterijų, sukeliančių nemalonų kvapą.
  • Išskalaukite burnos ertmę baktericidiniu burnos skalavimo skysčiu. Paprastai jis parduodamas gana dideliais kiekiais, bet galima persipilti į mažesnį flakonėlį ir visada nešiotis su savimi.
  • Visada turėkite su savimi mėtinės gumos ar gaivių pastilių. Geriausia, žinoma, be cukraus, kad nekenktų dantims.
  • Angliavandenių trūkumas taip pat gali tapti nemalonaus kvapo priežastimi, todėl česnaką patartina užsikąsti duona ar kitais daug angliavandenių turinčiais produktais.
  • Purškiamas burnos gaiviklis – taip pat puiki išeitis. Didžiausias privalumas yra tai, kad labai patogu naudoti, o burnos kvapas tuoj pat tampa gaivesnis.
  • Pakramtykite gvazdikėlių, pankolio ar kardamono sėklų. Šie prieskoniai ilgam „numuš“ nemalonų kvapą, kainuos nedaug ir užims labai mažai vietos, jei sugalvosite nešiotis su savimi.
  • Kai kurios daržovės padeda kovoti su česnako kvapu (pavyzdžiui, špinatai, salotų lapai, bulvės), todėl valgykite jas kartu su česnakais.
  • Suvalgykite rūgštaus pieno produktų (kefyro, jogurto, pasukų ir pan.). Veikia greitai ir efektyviai, be to, yra labai sveika.
  • Išgerkite žaliosios arbatos – pagerinsite ne tik burnos kvapą, bet ir virškinimą. Žaliojoje arbatoje gausu polifenolių – medžiagų, neutralizuojančių sieros junginius.
  • Pasidarykite mėtų, melisų arbatos, ar bent pakramtykite šių augalų lapelių. Ir vienas, ir kitas būdas tikrai atgaivins burnos kvapą.
  • Valgykite vaisius. Geriausiai tinka tie, kurie prapjauti per keletą minučių patamsėja – jie turi fermentų, kurie, patekę į organizmą, ima stimuliuoti chemines reakcijas, neutralizuojančias sieros junginius. Ypač rekomenduotini obuoliai, kriaušės, slyvos, persikai, abrikosai, vynuogės, vyšnios, baklažanai.
  • Pakramtykite petražolių. Tai – senas, patikrintas ir visiems gerai žinomas būdas. Petražoles galima pakeisti kalendromis, blogiausiu atveju – krapais arba peletrūnais.
  • Padeda ir kavos pupelė, bet sukramtyti ją reikia labai gerai.
  • Puikiai padeda ir citrusiniai vaisiai (apelsinai, citrinos, greipfrutai...). Geriausia, jei suvalgytumėte vaisiaus skiltelę su žievele.
  • Pakramtykite spanguolių arba salierų – panaikins nemalonų kvapą ir bus naudinga bet kuriuo metu, ne tik po pietų.

 

2 psl. »

Komentarai (1)

baltas 2017-04-17 20:36
prie visu rekomendaciju cesnako kvapui naikinti, reikia dar isgert litra prasto samagono/litro gero neiveiksi/ir uskast silke.palaukt tris dienas ir kvapas pats praeis.

Ar žinote, kad...

Jeigu skauda gerklę, smulkiai supjaustykite svogūną ir užpilkite cukrumi. Po kelių valandų perkoškite ir gerkite po šaukštelį. Citrinos sultys, pasaldintos medumi,- geriausias vaistas užkimus.

Kitas faktas