Gėrimai, slopinantys apetitą ir deginantys riebalus

Gėrimai, slopinantys apetitą ir deginantys riebalus

Yra nemažai gėrimų (daugiausiai – arbatų), kuriuos rekomenduojama gerti norintiems numesti svorio. Jų veikimo principas pagrįstas apetito slopinimu (todėl žmogus suvartoja mažiau kalorijų) ir riebalų deginimu. Pastarasis procesas vadinamas termogeneze – kitaip tariant, organizmas išskiria šilumą ir skaido riebalus. Tikriausiai jums pažįstama situacija, kad suvalgius ko nors aštraus, išmuša karštis ir išpila prakaitas. Paprastai termogenezės procesas ne toks intensyvus ir pastebimas. Beje, svarbu nepamiršti, kad kovojant su antsvoriu vien tokiais gėrimais pasikliauti neverta – problemą reikia spręsti kompleksiškai: mažiau valgyti, vengti saldumynų, daug angliavandenių ir riebalų turinčių produktų, daugiau judėti.
 
Matė
 
Su mate pasaulį supažindino Pietų Amerikos indėnai. Šioje šalyje egzistuoja netgi jos gėrimo ceremonija. Arbata ruošiama kalebase – į viršų siaurėjančiame inde. Į trečdalį indo įberiama matės, užpilama 70 laipsnių temperatūros vandeniu. Galima plikyti ir kaip paprastą arbatą. Gėrimas pasižymi stipriu tonizuojamuoju poveikiu ir slopina apetitą – veikliųjų medžiagų poveikis panašus į kofeino.
 
Imbierų arbata
 
Turbūt pats populiariausias gėrimas lieknėjantiems. Imbieruose yra medžiagų, stimuliuojančių termogenezę. Dėl šildomųjų savybių imbierų arbata ypač rekomenduotina šaltuoju metų laiku. Paruošti ją paprasta: supjaustykite 1,5-2 cm imbiero gabaliuką „žvyneliais“ ir užpilkite verdančiu vandeniu. Galima taip pat įdėti truputį medaus, citrinos. Po 15 minučių arbata paruošta. Vasarą galima arbatą ruošti termose, užpylus ne verdančiu, o tiesiog karštu vandeniu. Po 12 valandų riebalus deginantį gėrimą jau bus galima gerti.

2 psl. »

Komentarai