Daiginti grikiai – baltymų šaltinis, gerinantis širdies darbą

Daiginti grikiai – baltymų šaltinis, gerinantis širdies darbą
@ Shutterstock

Maisto produktų daiginimas yra laikomas vieninteliu jo perdirbimo būdu, kuomet žymiai padidėja maistinė vertė. Daiginti grikiai pasižymi itin stipriomis antioksidacinėmis savybėmis. Negana to, žmogaus organizmas žymiai geriau įsisavina visus reikiamus vitaminus ir mineralus iš daigintų grikių, negu iš jų pirminės formos.

 

Daigintų grikių nauda organizmui:

 

  • Šiame produkte gausu įvairių mineralų, junginių, o ypač flavonoido – rutino, kuris padeda sustiprinti kraujagyslių sieneles ir mažinti kapiliarų laidumą.
  • Gerina širdies sveikatą;
  • Padeda kontroliuoti ir palaikyti sveiką cukraus kiekį kraujyje;
  • Juose nėra glitimo – tinka alergiškiems žmonėms;
  • Tai – geras maistinių skaidulų šaltinis;
  • Dėl savo maistinių savybių apsaugo nuo vėžio;
  • Tai – puikus baltymų šaltinis.

     

Beje, nustatyta, kad grikių daiginimas, gali padidinti šiame produkte: baltymų, riebalų, aminorūgščių, B grupės vitaminų ir tam tikrų fermentų kiekį, o taip pat sumažinti, sudėtyje esančius fermentų inhibitorius (fitino rūgštį), kurie gali apsunkinti virškinimą ir naudingų medžiagų įsisavinimą.

Komentarai