6 maisto produktai, kuriuos, tikėtina, valgote netinkamu dienos metu

6 maisto produktai, kuriuos, tikėtina, valgote netinkamu dienos metu

Dienos laikas, kuriuo valgome tam tikrus maisto produktus, daro nemažą įtaką virškinimui ir bendrai savijautai. Kartais galima padaryti daugiau žalos sveikatai, negu gauti naudos, valgant per didelį kiekį maisto arba netinkamu metu.

 

Susipažinkite su 6-ais maisto produktais, kuriuos daugelis vartoja netinkamai:

 

  1. Bananai. Šiuose vaisiuose yra daug kalio, kuris stiprina imuninę sistemą ir gerina odos būklę. Bananai suteikia energijos pliūpsnį, todėl juos rekomenduojama vengti valgyti vakarienei arba po vakarienės. Valgydami bananus prieš miegą, galite padidinti gleivių gamybą organizme, sukelti virškinimo sutrikimus.

     

  2. Obuoliai. Obuoliuose yra nemažai pektino, kuris padeda kontroliuoti cukraus ir cholesterolio kiekį kraujyje. Tačiau, jų nepatariama valgyti antroje dienos pusėje, ypač prieš naktį, nes pektinas yra sunkiai virškinama medžiaga, kuri sulėtina metabolizmą, jeigu po vakarienės nesportuojate. Beje, šie vaisiai gali sukelti padidėjusį rūgštingumą, todėl rekomenduojama juos valgyti pirmoje dienos pusėje ir saikingai.

     

  3. Ryžiai. Jie suteikia daug energijos, todėl yra puikus pasirinkimas pusryčiams bei pietums, tačiau nedidelėmis porcijomis, kitaip gali sukelti svorio didėjimą. Vakarienei ir po jos nerekomenduojama valgyti ryžių.

     

  4. Mėsa. Tai – geras baltymų šaltinis, tačiau gan ilgai virškinamas, maždaug nuo 4 iki 6 valandų. Dėl šios priežasties mėsą patariama valgyti pirmoje dienos pusėje, kad neapsunkintumėte virškinimo, spėtumėte sudeginti suvartotas kalorijas ir nepriaugtumėte svorio.

     

  5. Riešutai. Visų rūšių riešutus patariama valgyti saikingai – po kelis per dieną, geriausia pirmoje dienos pusėje, nes juose nemažai riebalų ir kalorijų, jeigu nenorite priaugti svorio. Riešutai padeda palaikyti normalų kraujospūdį, sveiką širdį.

     

  6. Juodas šokoladas. Tai – produktas, kuriame gausu antioksidantų, todėl juodas šokoladas mažina riziką sirgti širdies ligomis, sulėtina senėjimo procesus. Visgi jo nerekomenduojama valgyti dažnai kaip užkandžio, nes gali pradėti kauptis kūno riebalai. Užtenka pasimėgauti keliais šokolado gabaliukais pirmoje dienos pusėje.

Komentarai