5 būdai, kaip greičiau įveikti peršalimą

5 būdai, kaip greičiau įveikti peršalimą
@Shutterstock

Gerklės skausmas, užgulusi nosis, temperatūra – vieni iš dažniausių peršalimo simptomų. Keli paprasti būdai gali padėti pasijusti geriau ir greičiau pasveikti. Taigi, kokie jie? 

 

Skysčiai. Esant aukštai temperatūrai gausiai prakaituojama – taip iš organizmo pašalinami mikrobai bei jų išskiriami toksinai, todėl norint greičiau pasveikti, labai svarbu atkurti skysčių balansą. Per dieną rekomenduojama išgerti 8 puodelius vandens, natūralių sulčių arba žolelių arbatos. Skysčius galima gerti kartu su medumi bei citrina. Citrinoje esantis vitaminas C naudingas imuninei sistemai, o medus pasižymi antibakterinėmis savybėmis ir padeda organizmui kovoti su infekcijomis. Beje, sergant turėtumėte vengti gėrimų, kurių sudėtyje yra alkoholio ir kofeino. 

 

Miegas ir pasyvus poilsis – geriausi vaistai kovojant su peršalimo simptomais. Rekomenduojama vengti ilgo laiko praleidimo prie išmaniųjų įrenginių, vietoj jų rinktis knygą. Taip pat patariama kuo mažiau vaikščioti, intensyviai sportuoti. Daktarų teigimu, 7 valandos ir daugiau miego per parą padės sutrumpinti sirgimo laiką. 

 

Subalansuota mityba. Esant peršalimui gali kilti noras valgyti nesveiką maistą – tačiau tai tik pablogins ligos simptomus. Rekomenduojama valgyti šviežius vaisius ir daržoves, kurie suteiks organizmui svarbių vitaminų, mineralų bei antioksidantų, stiprinančių imuninę sistemą ir kovojančių su peršalimu. 

 

Česnakas. Ne veltui sakoma, kad česnakas – natūralus antibiotikas. Jame gausu antioksidantų, padedančių kovoti su virusinėmis bakterijomis ir stiprinančių imunitetą. Per dieną rekomenduojama apsiriboti viena juodos duonos riekele kartu su skiltele česnako, kadangi didesnis kiekis gali sukelti pykinimą ir pilvo skausmą. 

 

Druska. Rekomenduojama vieną druskos šaukštelį užpilti šiltu vandeniu ir minutę skalauti gerklę. Tokią procedūrą galima pakartoti 4 – 6 kartus per dieną. Šis tirpalas susilpnina storą gleivių sluoksnį, kuris sudaro palankias sąlygas daugintis infekcijos mikrobams.

Komentarai