10 desertų, kurie yra ir skanūs, ir sveiki

10 desertų, kurie yra ir skanūs, ir sveiki
@ Shutterstock

Daugeliui saldus desertas yra vienas iš mažų, bet svarbių gyvenimo malonumų, kuriuo mėgavimasis suteikia nemažai džiaugsmo. Tačiau, norint būti geros sveikatos, reikėtų vengti riebių maisto produktų ir patiekalų, pavyzdžiui: grietinėlės, miltinių patiekalų. Nuostabu yra tai, kad pilna natūraliai saldžių ir sveikų užkandžių, kuriuos mums siūlo pati gamta – tereikia šiek tiek juos patobulinti.

 

Čia pateikiamas sveikų ir skanių desertų sąrašas:

 

  1. Ant grotelių kepti vaisiai. Pabandykite kepti ananasus, bananus, obuolius, kriaušes. Šie vaisiai, juos kepant, karamelizuojasi ir tampa dar saldesni nei švieži.
     

  2. Tamsaus šokolado gabaliukai su vyšniomis arba sėklomis. Ištirpinkite tamsų šokoladą, o į gautą masę dėkite vyšnias (jau be kauliukų) arba saulėgrąžų sėklas. Leiskite šokoladui vėl sustengti, palaikę apie 5 minutes šaldytuve.
     

  3. Rikotos sūris su uogomis. Sumaišykite 1 puodelį norimų uogų su ¼ puodelio rikotos sūriu. Jeigu norite šalto deserto, įmeskite kelioms minutėms patiekalą į šaldymo kamerą. Vienoje porcijoje tebus apie 150-200 kalorijų.
     

  4. Keptas obuolys. Kepkite orkaitėje perpjautą per pusę obuolį, kol jis lengvai suminkštės. Tuomet įdėkite į jo vidų apie 2 valgomus šaukštus graikiško jogurto, arbatinį šaukštelį cinamono. Jeigu norite, galite pabarstyti šiek tiek trupinių iš vieno sausainio. Vienoje tokio deserto porcijoje tebus apie 150 kalorijų.
     

  5. Sveikuoliški sausainiai. Kepkite sausainius tik iš pilno grūdo miltų, pabarstykite juos smulkintais migdolais, abrikosais, o vietoj cukraus dėkite medaus.
     

  6. Graikiškas jogurtas su uogomis. Patiekite neriebų graikišką jogurtą su šaukšteliu cinamono, keliomis mėgstamomis uogomis. Jogurtas ne tik skanus užkandis, bet jame ir gausu baltymų.
     

  7. Bananų ledai. Sutrinkite trintuvėje bananą, įpilkite šiek tiek migdolų pieno, įberkite cinamono ir įdėkite graikinių riešutų. Gautą masę įdėkite porai valandų į šaldiklį. Turėsite sveikus ledus, kuriuose nėra pridėtinio cukraus, gausu kalio ir skaidulų, ir tik apie 200-230 kalorijų.
     

  8. Datulių saldainiai su ispaninio šalivijo (chia) sėklomis. Sutrinkite trintuvėje datules, įpilkite šiek tiek vandens, berkite ispaninio šalavijo sėklas, taip pat galite įmesti saują migdolų. Iš gauto mišinio formuokite nedidelius rutuliukus ir dėkite juos maždaug vienai valandai į šaldiklį. Šiuose saldainiuose gausu sveikų riebalų.
     

  9. Mini sumuštiniai su ledais. Tarp dviejų vanilinių sausainių įdėkite šaukštelį graikiško jogurto. Dėkite desertą į šaldymo kamerą ir po poros valandų skanaukite.
     

  10. Mirkyti vaisiai juodame šokolade. Išlydykite juodą šokoladą ir mirkykite į jį vaisių ar uogų gabaliukus – braškes, mangą, papajas, abrikosus, ananasus, ir t.t. Šokolade esantys antioksidantai padidina kraujagyslių lankstumą, dėl to mažėja kraujospūdis.

Komentarai