Žmogui naudingiausi tie vaisiai ir daržovės, kurie užauga būtent jo regione. Taigi nors šiais laikais braškėmis mėgautis galime kone kiaurus metus, vertingiausios jų uogos būna tik tas 2–3 savaites, kai noksta lysvėje.
Greta namų augantys šermukšniai – gana įprastas reginys: juk nuo seno šie medžiai buvo laikomi šeimos ramybės ir meilės simboliu, be to, pasižymi gausybe naudingų savybių.
Gervuogės – miškų ir pamiškių gražuolės, panašios į avietes – tik juodos ar tamsiai mėlynos spalvos. Dažnai auga prie upių ir upelių. Jose gausu angliavandenių, organinių rūgščių, aromatinių ir rauginių medžiagų, vitamino A ir B grupės vitaminų, ypač daug vitamino C. Nemažai kalio, vario, mangano, flavonoidų, yra sacharozės, gliukozės, fruktozės...
Uogomis paprastai gydosi paukščiai ir gyvūnai, tačiau gamtos dovanomis gali pasinaudoti ir žmogus. Tereikia žinoti, kaip pritaikyti jas savo poreikiams.
Prasideda mėlynių sezonas... Nors niekam nėra paslaptis, kad šių uogų vertė neišmatuojama, vis dėlto kartais pritrūksta šiokios tokios „motyvacijos“. Kokie gi argumentai turėtų paskatinti jus valgyti mėlynes?
Vasara – turbūt pats „skaniausias“ ir „sveikiausias“ metų laikas iš visų, kadangi galima mėgautis daugybe skirtingų vaisių ir uogų. O kokiomis gi savybėmis pasižymi, pavyzdžiui, agrastai?
Vasara – uogų ir vaisių metas. Ar žinote, kiek kalorijų jie turi ir kokiomis naudingomis savybėmis pasižymi?
Vienas britų žurnalas yra paskelbęs atlikto eksperimento duomenis, kurio metu nustatyta, kad moteris, gyvenusi 50 metų santuokoje su knarkiančiu vyru, praranda 4-erius metus miego.