Pavasaris visada siejamas su permainomis. Tai – gana sudėtingas laikas, nes mūsų orgainizmui trūksta įvairių vitaminų ir mikroelementų, be to, tenka prisitaikyti prie naujo režimo. Norite jaustis kupini jėgų? Pasinaudokite šiais patarimais ir šiek tiek pakoreguokite savo mitybą!
Pasaulyje sparčiai populiarėja Viduržemio jūros regiono dieta. Ją primygtinai rekomenduoja mokslininkai ir dietologai ne tik kaip būdą atsikratyti kelių kilogramų, bet ir kaip ilgaamžiškumo garantiją, sveikatos stiprinimo, širdies ir kraujagyslių bei kitų pavojingų ligų profilaktikos priemonę.
Kokie riešutai geriausiai tinka užkandžiams? Atsakymas paprastas: tinka visi, tačiau rinktis reikėtų atsižvelgiant į tai, kokio poveikio pageidaujate.
Specialistai jau seniai atkreipė dėmesį į tai, kad visus vaisius ir daržoves atsižvelgiant į jų spalvą galima suskirstyti į 5 grupes. Jų manymu, šiuos produktus reikia vartoti ne kaip papuola, o taisyklingai – suskirsčius pagal spalvinę gamą. Kiekviena iš šių grupių pasižymi vis kitomis ypatybėmis.
Per šventes gausiai patiekalais nukrautas stalas gali tapti nemenku sveikatos išbandymu. Ir visai nesvarbu, ar tai kieno nors gimtadienis, ar vestuvės, ar dar koks nors įvykis – niekam ne paslaptis, kad tokiu atveju valgoma daug kaloringo maisto, fizinis aktyvumas mažas, todėl neišvengiamas ir persivalgymas. Po visų linksmybių jaučiamės pavargę ...
Granatas – daugelio iš mūsų mėgstamas saldžiarūgštis vaisius (o dar teisingiau – uoga). Viename granate paprastai būna nuo 400 iki 700 valgomų sėklų, perskirtų plonyte membrana. Prinokę vaisiai gan stambaus apelsino dydžio, o spalva gali įvairuoti nuo raudonos iki gelsvai rausvos.
Jei 10 žmonių paklaustume, kas yra „tikras skanėstas“, greičiausiai išgirstume tiek pat skirtingų atsakymų. Ir tai nė kiek nenuostabu. Nuostabu yra tai, kad kai kurie „skanumynai“ tiesiog niekaip netilptų į mūsų įsivaizduojamus skanaus maisto rėmus.
Riešutai – vienas iš pačių vertingiausių produktų. Jie ne tik skanūs, bet ir pasižymi daugybe naudingų savybių. Ar žinojote, kad...
„Auksiniai“ ryžiai (angl. Golden rice) yra genetiškai modifikuota (GM) ryžių rūšis, sukurta biotechnologijų pramonės gaminti provitaminą A (beta karoteną). Šalininkai pateikia „auksinius“ ryžius kaip techninį, greitą vitamino A trūkumo (angl. Vitamin A deficiency, VAD), paplitusios sveikatos problemos daugelyje besivystančių šalių, sprendimą. Vi...
Rytinį snaudulį daugelis iš mūsų stengiasi išblaškyti puodeliu kavos. Vis dėlto jos malonus aromatas ir subtilus skonis neretai „užmigdo“ budrumą. Kiek kalorijų turi šis gėrimas?
Vidutiniškai suaugęs žmogus turi apie 100 milijardų smegenų ląstelių, iš kurių apie 85000 prarandame kasdien. Jei visas savo smegenų ląsteles sujungtume į siūlą, jo užtektų nuo čia iki saulės ir atgal..