Mes dažnai girdime apie šviežių vaisių ir daržovių naudą mūsų organizmui. O ar žinojote, kad, pavyzdžiui, saldžiosios paprikos net ir apdorotos termiškai išsaugo savo naudingąsias savybes? Būtent todėl jų turėtų būti tiek jūsų, tiek jūsų artimųjų racione.
Su mieguistumu ir nuovargiu kiekvienas kovojame savaip. Dažniausiai tokiais atvejais griebiamės kavos ir stiprios žaliosios arbatos, tačiau daug energijos suteikia ir kiti produktai, pavyzdžiui...
Topinambų tėvynė – Centrinė Amerika. Į Europą jie atkeliavo XVI amžiuje, čia labai greitai išplito, buvo gaminami pačiais originaliausiais ir, beje, paprasčiausiais būdais. Jie labai naudingi sergantiems širdies ir kraujagyslių ligomis, o diabetikams – tiesiog nepakeičiami. Bėda tik ta, kad, priešingai nei bulvės, jie saugomi daug trumpiau – dėl...
Prieš keletą metų bene visas gyvenimo sritis užvaldžius ekologiškoms idėjoms, netruko atsirasti kritikų, privertusių suabejoti ekologiškų produktų nauda sveikatai. Pasak sveikos mitybos specialistės Vaidos Kurpienės, pasaulyje vis stiprėjantis ekologiškas ir natūralesnio maisto judėjimas sveikintinas, kadangi daro teigiamą įtaką žmogaus sveikata...
Riebus maistas, vis dar mėgstamas lietuvių virtuvėje, sukelia širdies ligas, nuo kurių kasdien miršta daugiausia šalies gyventojų. Neseniai mokslininkai prabilo ir apie kiaulienos tiesioginį ryšį su didėjančia rizika susirgti vėžiu. Kaip alternatyva šiems produktams, lietuviams jau siūlomi netoli Kauno auginami šiltavandeniai šamai.
Taisyklinga mityba – tai ne tik maitinimasis sveikatai naudingais produktais. Juk ne ką mažiau svarbu ir tai, kaip ir su kuo juos deriname.
Visi žino, kad česnakus valgyti sveika (ypač – šaltuoju metų laiku). Deja, lupti juos gali būti nelabai malonu, nes specifinis kvapas ant odos išlieka gana ilgai. Dalinamės labai paprastu ir smagiu būdu, palengvinsiančių šią procedūrą!
Pasirodo, kad kiviai – ne tik labai skanus, bet ir itin naudingas produktas. Naujausi tyrimai rodo, kad šie vaisiai gali ženkliai pailginti gyvenimo trukmę.
Japonų virtuvė žavi pasaulį ne tik skonių, bet ir... spalvų bei formų įvairove. Gražiai apiforminti patiekalai virsta tikrais meno kūriniais, kuriuos kartais netgi gaila valgyti. Dalinamės keliais išties žaviais pavyzdžiais. Gal ką nors iš šių idėjų praktikoje pritaikysite ir jūs?
Ar žinojote, kad džiovinti abrikosai naudingesni už šviežius? Esmė paprasta – juose beveik nelieka vandens, tad vitaminų ir mineralinių medžiagų koncentracija yra didesnė!
Širdies ir kraujagyslių ligos – sveikatos sutrikimas, kasmet nusinešantis daugiausia žmonių gyvybių.