Pasak specialistų, paaugliai – viena pažeidžiamiausių visuomenės grupių. Formuojantis vaiko asmenybei, jis tampa itin jautrus aplinkai, vertina save ir lygina su aplinkiniais. Didelę įtaką daro žiniasklaida, socialiniai tinklai, spaudimas jaučiamas ir dėl noro pritapti prie bendraamžių, atrasti savo vietą pasaulyje, būti populiariu.
Po 30-ies mūsų medžiagų apykaita sulėtėja. Jeigu į tai neatsižvelgiama ir maitinamasi taip, kaip seniau, per ateinančius 10 metų kūno masė vidutiniškai padidėja 10 % (kitaip tariant, papildomai priaugama 5-8 kg. Kaip kovoti su šiuo nereikalingu svoriu?
Ilgalaikis dietų laikymasis padaro daugiau žalos, nei suteikia naudos. Paprastai dietų efektas yra priešingas, nei tikimasi. Iš pradžių viršsvorio atsikratoma, bet vėliau dieta paskatina svorio priaugti. Laikydamiesi dietos, Jūs tiesiog švaistote laiką ir energiją, darote viską, kad sunkiau pasiektumėte savo tikslą. Dr. Darya Rose išskiria septy...
Sulčių dieta – populiarus pasirinkimas tarp tų, kurie nori numesti svorio. Ką apie ją reikia žinoti?
Vasara – metas, kai galima neribotais kiekiais mėgautis vaisiais ir uogomis. Siūlome išbandyti uogų dietą – taip jūs ne tik padailinsite kūno linijas, bet ir aprūpinsite savo organizmą naudingais mikroelementais bei vitaminais, pagražinsite odą. Uogas galite rinktis pagal savo skonį – tada dieta nebus nuobodi.
Citrinų dieta – išties geras būdas ne tik numesti nereikalingo svorio, bet ir aprūpinti organizmą vitaminais bei sustiprinti imunitetą.
Užkirsti kelią raukšlių atsiradimui gali ne tik kosmetinės priemonės, bet ir pakoreguota mityba. Ką valgyti, kad oda ilgiau išliktų jauna ir graži?
Saldumynai patinka beveik visiems, todėl atsispirti saldžiai pagundai (ypač – dietos metu) yra itin sunku. O ar tai iš viso būtina? Juk svorio metimas – ne priežastis atsisakyti visų desertų ir skanėstų. Jums tereikia žinoti, kaip ir ką valgyti!
Laikantis dietos žuvis dažniausiai nepelnytai pamirštama – tai bene labiausiai tokiu metu tinkamas produktas: mūsų organizmas įsisavina 93–98 % jos baltymų, o mėsos – 87–89 %. Žuvies baltymai – tai visų mūsų organizmui būtinų aminorogščių (net ir tų, kurių niekas negali pakeisti), mikroelementų ir vitaminų šaltinis.
Saldumynai patinka visiems (neskaitant vienos kitos išimties), todėl jums tikriausiai bus įdomu sužinoti, kokie mitai apie juos paplitę labiausiai.
Liežuvis turi apie 9000 skonio receptorių. Skonis geriausiai skiriamas esant 24 laipsniams Celsijaus