Apmaudu, tačiau ne visi gydytojai seka mokslo naujienas, ir neretai gydo savo pacientus jau pasenusiais metodais. Ką galima ir ko negalima valgyti sergant antrojo tipo cukriniu diabetu? Šiuo klausimu atlikta daugybė tyrimų. Dalinamės naujausiomis rekomendacijomis!
Antrojo tipo cukrinis diabetas - viena sparčiausiai plintančių ligų pasaulyje, tame tarpe ir Lietuvoje. Mūsų šalyje sergančių šiuo metu yra daugiau nei 51 000. Gydytojai spėja, kad realūs skaičiai yra bene dvigubai didesni, nes tiek pat žmonių ji nediagnozuota.
Vidutinio amžiaus vyrai, turintys antsvorio ir nebesirūpinantys savimi, rizikuoja tapti antrojo tipo diabeto aukomis labiau, negu tokio paties amžiaus ir kūno sudėjimo dailiosios lyties atstovės. Kodėl? Pamėginkime išsiaiškinti.
Cukrinis diabetas (dar vadinamas cukralige) – tai lėtinė liga, kuria susergama dėl nepakankamos insulino gamybos kasoje arba sutrikusio jo veikimo audiniuose. Susidraugauti su ja sudėtinga, tačiau įmanoma. Nors informacijos apie cukrinį diabetą netrūksta, apie šią ligą vis dar sklando daugybė gajų mitų.
Tai, kad yra liga, vadinama cukriniu diabetu, žinoma daugeliui. Tačiau kol ji nepalietė ko nors iš artimųjų arba draugų, retas kuris rimčiau apie tai susimąsto. Tada kyla daugybė klausimų: iš kur atsirado ši liga? Ar buvo galima jos kaip nors išvengti?
Jei mėgstate sūrį ir jogurtą, turbūt apsidžiaugsite sužinoję, kad šie produktai padeda sumažinti antrojo tipo diabeto riziką. Tyrimas publikuotas žurnale „American Journal of Clinical Nutrition“.
Žmonės ir delfinai yra vienintelės rūšys, kurios mylisi dėl malonumo