Ypatingas obuolių pyragas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
17
Ingredientai:
  • Obuoliai, 1 kg
  • Sviestas, 100 gr.
  • Cukrus, 1,5 stikl.
  • Miltai, 100 ml
  • Kepimo milteliai, 2 a.š.
  • Pienas, 1 l
  • Kiaušiniai, 4 vnt.
  • Bulvių krakmolas, 100 ml
  • Vanilinis pudingas, 40 gr.
  • Miltinis cukrus
Gaminimo instrukcija:
  1. Išsukite sviestą, cukrų ir kiaušinių trynius.

  2. Toliau po truputį sudėkite miltus, išmaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais.

  3. Atsargiai įmaišykite išplaktus iki standumo baltymus.

  4. Išvirkite pudingą su litru pieno ir puse stiklinės cukraus.

  5. Obuolius nulupkite ir stambiai sutarkuokite.

  6. Kepimo forma ištepkite riebalais ir pabarstykite džiūvėsėliais.

  7. Supilkite ¾ tešlos, ant jos - obuolius, karštą pudingą ir likusią tešlą.

  8. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 50 min.

  9. Prieš patiekdami apibarstykite miltiniu cukrumi.

Komentarai