Vištienos vyniotinis su pievagrybiais

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
15
Ingredientai:
  • Vištienos filė, 800 gr.
  • Pievagrybiai, 200 gr.
  • Natūralus jogurtas, 170 ml
  • Kiaušinių baltymai, 3 vnt.
  • Želatina, 20 gr.
  • Čili milteliai, 0,5
  • Muskato riešutas, 0,5
  • Kalendra, 0,5
  • druska, pipirai, 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Vištienos filė stambiai sumalkite. Į faršą įmaišykite pavalytus, nedideliais kubeliais pjaustytus pievagrybius. Pasūdykite ir suberkite visus prieskonius. Įmaišykite kiaušinių baltymus, tuomet sudėkite jogurtą, suberkite sausą želatiną ir smulkiai sukapotą ar spaustuku perspaustą česnaką. Viską labai gerai išmaišykite.

  2. Kepimo popierių sulenkite, kad būtų dvigubas sluoksnis, pamerkite į vandenį. Popieriui šiek tiek įmirkus ant jo dėkite pasiruošto vištienos faršo, susukite ir suformuokite nedidelį vyniotinį, kraštus suriškite virvele, galite perrišti ir per centrą, bus tvirčiau. Šitaip suformuokite ir kitus vyniotinius.

  3. Paruoštus vyniotinius dėkite į didelį puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir ant mažos ugnies virkite apie valandą.

  4. Vyniotinius išimkite, šiek tiek atvėsinkite ir sudėkite į šaldytuvą. Laikykite 5-7 valandas arba pernakt. Neišvyniokite!

  5. Galiausiai nuimkite kepimo popierių.

  6. Vyniotinis gaunasi švelnaus skonio, visai neriebus. Jis puikiai tiks sumuštiniams ar šventiniam stalui.

Receptą atsiuntė: Toma

Komentarai