Vištienos ir kukurūzų sriuba

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Vištienos krūtinėlė be kaulo ir odos, 350 gr.
  • Kukurūzų burbuolės, 4 vnt.
  • Vištienos sultinys, 1 l
  • Nedidelė žalios spalvos paprika, 1 vnt.
  • Pienas, 1 stikl.
  • Bulvių dribsniai, 1,25 stikl.
  • Druskos, aitriųjų ir ir juodųjų pipirų pagal skonį
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Į troškintuvą sudėkite vištieną ir kukurūzų burbuoles, užpilkite sultiniu, uždenkite ir užvirinkite ant stiprios ugnies. Kai užvirs, sumažinkite temperatūrą ir virkite apie 12 minučių (kol vištiena nebebus rožinė). Vištieną ir kukurūzus ištraukite ir padėkite ant pjaustymo lentos.

  2. Sudėkite į troškintuvą pusę supjaustytos paprikos, įmaišykite bulvių dribsnius ir pieną. Vištieną supjaustykite arba sugrūskite šakute, vėl sudėkie į sultinį. Kukurūzus nupjaustykite nuo burbuolių, sudėkite į sultinį su vištieną, dar pakaitinkite. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

  3. Patiekite pabarstę likusia paprika ir aitriųjų pipirų milteliais.

  4. Receptą lengva koreguoti - sriubai galima naudoti ir žirnelius, įvairius žalumynus.

Receptą atsiuntė: Gabija

Komentarai