Vegetariškas briuselio kopūstų patiekalas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Briuselio kopūstai, 500 gr.
  • Svogūnai, 250 gr.
  • Sviestas, 2 v.š.
  • Druska, 3 žiups.
  • Citrina, 1 vnt.
Gaminimo instrukcija:
  1. Nupjaukite kopūstų galiukus, pačius kopūstus perpjaukite.

  2. Nupjaukite svogūnų viršūnėles.

  3. Pavirkite pasūdytame vandenyje kopūstus 2 minutes.

  4. Iš verdančio vandens dėkite juos tiesiai į šaltą vandenį. Nuvarvinkite ir nusausinkite.

  5. Į tą patį verdantį vandenį sudėkite svogūnus. Virkite maždaug 10 minučių. Išimkite iš puodo ir nuimkite lukštus.

  6. Išlydykite keptuvėje sviestą, sudėkite kopūstus ir svogūnus, pabarstykite druska, pipirais. Pamaišykite ir nukaiskite.

  7. Kepkite iki 230 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15-20 minučių.

  8. Keptas daržoves patiekite su citrinos riekelėmis arba svogūnų žiedais.

Receptą atsiuntė: Aida

Komentarai (1)

simona 2013-07-14 17:20
ne