Varškės paštetas su daržovėmis

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
8
Ingredientai:
  • Varškė (kietesnė), 1 kg
  • Grietinė, 2 v.š.
  • Paprikos, 4 vnt.
  • Alyvuogės (be kauliukų), 100 gr.
  • Cukinijos, 3 vnt.
  • Česnakai, 3 skilt.
  • Krapai, 1 pund.
  • Malti kmynai, 1 a.š.
  • Augalinis aliejus, 3 v.š.
  • Druska
  • Pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Cukinijas nuplaukite ir supjaustykite išilgai 0,5 cm storio juostelėmis (nulupti nereikia).

  2. Užvirinkite pasūdytą vandenį, porcijomis apvirkite cukinijas po 1 minutę. Išimkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte skysčių perteklių.

  3. Paprikas nuplaukite, perpjaukite, išimkite sėklas. Pačias paprikas supjaustykite juostelėmis.

  4. Nulupkite ir susmulkinkite česnaką.

  5. Įpilkite į troškintuvą porą šaukštų aliejaus, sudėkite paprikas, česnaką, pabarstykite kmynais, druska ir pipirais. Pamaišydami gaminkite ant nestiprios ugnies apie 5 minutes, atvėsinkite.

  6. Varškę ir grietinę pertrinkite iki vienalytės masės.

  7. Susmulkinkite krapus, plonai supjaustykite alyvuoges.

  8. Varškę sumaišykite su krapais ir alyvuogėmis, pagal skonį pagardinkite druska. Padalinkite masę į 3 dalis.

  9. Stačiakampę formą išklokite cukinijų juostelėmis taip, kad jos užeitų viena ant kitos. Sudėkite trečdalį varškės masės ir paskleiskite šaukštu.

  10. Sudėkite pusę apkeptų paprikų, antrą varškės sluoksnį, likusias paprikas ir trečiąjį varškės sluoksnį.

  11. Uždenkite likusiomis cukinijų juostelėmis, aptepkite aliejumi, pridenkite folija ir palikite šaldytuve per naktį.

  12. Prieš patiekdami atsargiai išverskite į lėkštę ir supjaustykite riekutėmis aštriu peiliu.

Receptą atsiuntė: Inga

Komentarai