Varškės keksiukai su razinomis

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
24
Ingredientai:
  • Sviestas, 100 gr.
  • Cukrus, 250 gr.
  • Varškė, 250 gr.
  • Kiaušiniai, 3 vnt.
  • Razinos, 150 gr.
  • Kepimo milteliai, 2 a.š.
  • Miltai, 300 gr.
Gaminimo instrukcija:
  1. Minkštą sviestą išplakite su cukrumi iki purios masės, sudėkite varškę ir vėl perplakite. Jeigu varškė labai biri ir sausa, tai įpilkite šlakelį pieno ar grietinėlės, perplakite. Po vieną, kaskart perplakant, įmuškite kiaušinius. Įsijokite su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Tešla turi priminti tirštą grietinę, jeigu tešla gavosi pernelyg skysta, tai įberkite dar šiek tiek miltų, o jeigu, atvirkščiai, perdėm tvirta, primenanti minkomą tešlą, tai įpilkite papildomą šlakelį pieno ar grietinėlės.

  2. Į paruoštą tešlą įmaišykite razinas.

  3. Tešlą paskirstykite į formeles, reikėtų pirpildyti 2/3 formelės tūrio. Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. Iš šios tešlos galite kepti ir didelį keksą, tik jį kepti reikės ilgiau, apie valandą.

  4. Paprasti, purūs keksiukai, kuriuos galima kepti su įvairiais džiovintais vaisiais, uogomis, riešutais ar šokolado gabaliukais.

Receptą atsiuntė: Miglė

Komentarai (5)

Laima 2017-09-30 17:25
LABAI skanus.
Edita 2017-04-16 14:28
Receptas tikriausii extra miltams, nes su paprastais 550D uztenka puse kiekio
Edita 2017-04-16 14:26
Ir skanus, ir nereiklus darbui, ir visada iskyla.
Ema 2017-04-09 18:25
Labai skanūs gavosi, ačiū už receptuką!
laura 2017-03-31 16:32
miltu per daug, dejau tik 200 gramu ir tai teko pilti puse stiklines pieno nes jau buvo galima minkyti su rankomis
O seip, labai skanus gavosi