Varškės ir obuolių apkepas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
10
Ingredientai:
  • Varškė, 500 gr.
  • Kiaušiniai, 4 vnt.
  • Cukrus, 130 gr.
  • Obuoliai, 700 gr.
  • Citrina, 1 vnt.
  • Razinos, 70 gr.
  • Imbiero (smulkiai tarkuoto), 0,5 a.š.
  • Riešutų (migdolų arba anakardžio), 50 gr.
  • Vanilinis cukrus, 1 a.š.
  • Kepimo milteliai, 1 a.š.
  • Manų kruopos, 80 gr.
  • Druska, 1 žiups.
  • Džiūvėsėliai (formai pabarstyti), 2 v.š.
  • Sviestas (formai patepti), 1 v.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Nuo pusės citrinos nutarkuokite žievelę, ją sumaišykite su smulkiai sutarkuotu imbieru.

  2. Razinas užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite 10 min.

  3. Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas, supjaustykite plonomis riekelėmis. Išspauskite citrinos sultis ir nedelsiant sumaišykite su obuoliais, kad jie nepatamsėtų. Įmaišykite imbiero ir žievelių mišinį, razinas (vandenį nupilkite, razinas nuspauskite), įmaišykite 50 g cukraus. Sumaišykite rankomis ir palikite 1 val.

  4. Kiaušinių trynius ir baltymus atskirkite.

  5. Varškę ištrinkite su tryniais, likusiu cukrumi, vaniliniu cukrumi, manais, kepimo milteliais, smulkiai sukapotais riešutais. Išmaišykite.

  6. Baltymus su žiupsneliu cukraus išplakite iki standžių putų. Atsargiai įmaišykite į varškę. Taip pat įmaišykite obuolius (šiek tiek riekelių galite pasilikti papuošimui).

  7. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, paptepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais. Sudėkite varškės masę, palyginkite viršų, išdėliokite pasiliktas obuolių riekeles (jeigu pasilikote papuošimui).

  8. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.

  9. Purus, ypač minkštas, drėgnas ir tikrai skanus varškės apkepas.

Receptą atsiuntė: Nijolė

Komentarai