Varškės apkepas su špinatais

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Varškė, 700 gr.
  • Kiaušiniai, 3 vnt.
  • Avižiniai dribsniai (greito paruošimo), 5 v.š.
  • Špinatai, 250 gr.
  • Grietinė, 2 v.š.
  • Sviestas (formai patepti), 1 a.š.
  • druska, pipirai, 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Špinatus nuplaukite, palikite apdžiūti, o tuomet supjaustykite maždaug 1 cm pločio juostelėmis. Jas suverskite į verdantį vandenį ir apvirkite 2-3 min. Nupilkite vandenį ir palikite nuvarvėti.

  2. Varškę pertrinkite šakute, pagardinkite druska, pipirais, įmuškite kiaušinius, įmaišykite sumaltas ar bent peiliu pakapotas avižinius dribsnius ir špinatus. Viską gerai permaišykite. Varškės masę dėkite į sviestu pateptą formą. Užpilkite plakiniu iš kiaušinio ir grietinės.

  3. Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 min. Ištraukite iš orkaitės, palaukite apie 15-20 min. ir tiekite.

  4. Skanu su šaukštu natūralaus jogurto ar grietinės.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (2)

Iras 2018-09-28 11:28
Drbsnius supilu y varskes ir kiausiniu 2ju misiny ir palikau kad isbrinktu nereikia malt. Ir 3cias kiausinis su grietine eina ant virsaus pabarstau moliugo ar saulegrazu seklom MMMMskanu
[email protected] 2015-09-28 16:03
Skanu