Turkiški troškinti baklažanai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
10
Ingredientai:
  • Nedideli baklažanai, 8 vnt.
  • Pomidorai, 4 vnt.
  • Svogūnai, 2 vnt.
  • Aliejus, 6 v.š.
  • Petražolės, 1 pund.
  • Pomidorų tyrė, 300 ml
  • Česnakas, 6 skilt.
  • Cukrus, 1 v.š.
  • Citrina, 1 vnt.
  • Druska, 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Pomidorų odelę įpjaukite, juos nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite odelę. Smulkiai supjaustykite.

  2. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Česnaką smulkiai sukapokite arba perspauskite spaustuku, petražoles taip pat smulkiai sukapokite.

  3. Gilioje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, apkepinkite svogūnus iki kol suminkštės, tuomet sudėkite smulkintus česnakus ir patroškinkite dar minutę. Sudėkite pomidorus ir petražoles, supilkite pomidorų tyrę, likusį aliejų, citrinos sultis, pagardinkite druska, cukrumi, permaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

  4. Baklažanus supjaustykite nedidelėmis riekelėmis, jas pasūdykite, palaukite 20 min., perplaukite vandeniu.

  5. Baklažanus sudėkite į kepimo formą, užpilkite pasiruoštu troškintų daržovių padažu. Kepimo formą uždenkite folija. Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie valandą.

  6. Šis užkandis tradiciškai tiekiamas šaltas, su šviesia duona, tačiau jis skanus ir karštas, jį galima patiekti ir kaip garnyrą prie kitų patiekalų.

Receptą atsiuntė: Vaida

Komentarai