Trupininis pyragas su varške

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
12
Tešlai:
  • Miltai, 3 stikl.
  • Sviestas, 250 gr.
  • Cukrus, 1 stikl.
  • Soda, 1 a.š.
Įdarui:
  • Varškė, 500 gr.
  • Kiaušiniai, 3 vnt.
  • Cukrus, 1 stikl.
  • Vanilės ekstraktas, 3 laš.
  • Razinos, 100 gr.
Gaminimo instrukcija:
  1. Miltus įsijokite į dubenį, sudėkite kubeliais pjaustytą, šaltą sviestą, suberkite cukrų, sodą ir viską trinkite pirštais iki smulkių trupinių. Tešlą taip pat galima ruošti ant didelio stalo, sumaišius produktus ir viską kapojant peiliu. Tešlos trupinius vos vos suspauskite, dėkite į šaldytuvą, kol ruošite įdarą.

  2. Įdarui skirtą varškę labai gerai išplakite su kiaušiniais, cukrumi iki vienalytės, kuo lygesnės masės be gumuliukų. Įlašinkite vanilės ekstrakto arba įberkite truputį vanilinio cukraus. Galiausiai įmaišykite razinas. Jų galite ir nenaudoti arba pakeisti kitokiais džiovintais vaisiais, uogomis.

  3. Į kepimo formą suberkite didesniąją pusę tešlos trupinių, truputį paslėkite ranka, šonuose suformuokite sieneles. Ant viršaus paskirstykite varškės masę, o galiausiai suberkite likusius trupinius. Gražiai išlyginkite, truputį paspauskite delnu.

  4. Paruoštą pyragą kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min. Iškeptą pyragą beveik visiškai atvėsinkite ir tik tuomet pjaustykite, kadangi karštas pyragas yra birus, gabaliukai nelaikys formos.

  5. Labai skanus ir kvapnus pyragas!

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (17)

Aistė 2019-09-07 15:50
Labai skanus aš tik dar obuoli idedu, kad rugsteles būtų
Eglė 2019-08-11 23:30
Labai skanus!Tik nedėčiau razinų,nes ir taip labai saldus.Ir kitą kart bandysiu mažint cukrų įdarui,pvz.dėsiu tik pusė stiklinės :-) Ačiū
Odeta 2019-05-03 18:40
Pats skaniausias varškės pyragas. Ačiū
Nijole, 2019-04-04 16:45
Ilgai ieskojau , radau,labai patiko !
Jovita 2019-02-26 18:59
Labai skanus , visai šeimynai labai patinka
Audra 2017-11-29 21:34
Labai skanus!!!
Jurgita 2017-11-26 12:29
Skanus tik biski per saldus,aciu
Ilona 2017-07-21 06:44
Nerealus skonis...aciu
Regile 2017-04-11 13:35
O sodos nereikia "isgesinti"?
Ilona 2017-04-02 16:03
Superinis