Trinta porų ir žirnelių sriuba

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
1
Ingredientai:
  • Žalieji žirneliai, 200 gr.
  • Poro stiebas, 0,5 vnt.
  • Česnako skiltelės, 3 vnt.
  • Alyvuogių aliejus, 1 v.š.
  • Vanduo, 2 l
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Užpilkite žirnelius vandeniu ir išvirkite (10-12 min.)

  2. Porą ir česnaką supjaustykite, apkepkite aliejuje.

  3. Virtus žirnelius sumaišykite su poru, pagardinkite druska ir pipirais, pertrinkite elektriniu trintuvu iki vienalytės masės.

  4. Patiekite su skrebučiais, džiūvėsėliais, šaukštu grietinės ar jogurto arba sauja smaulkiai pjaustytų šviežių daržovių (pavyzdžiui, paprikų).

Receptą atsiuntė: Ligita

Komentarai